Aceasta nu este singura decizie luată. Luni, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Constanţa a decis pe lângă închiderea locurilor de joacă, dezinfectarea, zilnic, a străzilor şi trotuarelor, precum şi a pieţelor agroalimentare, în condiţiile în care incidenţa cazurilor de COVID-19 a ajuns în oraş la 7,83 la mia de locuitori.

„Pentru a preveni infectarea şi răspândirea noului coronavirus, primarul Municipiului Constanţa, domnul Vergil Chiţac, a convocat astăzi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.

În cadrul şedinţei au fost dispuse următoarele măsuri: dezinfectarea zilnică a pieţelor agroalimentare din municipiul Constanţa; informarea locuitorilor referitor la măsurile ce trebuie respectate în vederea evitării contaminării cu virusul SARS-CoV-2 prin afişarea de postere la intrarea în instituţiile publice, unităţile economice şi scările blocurilor rezidenţiale, dar şi prin transmiterea de mesaje prin staţiile acustice; dezinfectarea zilnică a străzilor, bulevardelor şi a trotuarelor din Municipiul Constanţa”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa.

În același timp, conform sursei citate, locurile de joacă din Municipiul Constanţa se închid şi înscrierile în programul social Respect se vor realiza numai online sau prin poştă.