Noi reguli pentru mii de români! S-a anunțat chiar acum. Se va întâmpla în aceste magazine

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, vine cu noi informații pentru bucureșteni. Acesta anunță noi reguli în magazinele mari și medii din Capitală. Mai exact, potrivit prefectului, magazinele vor fi nevoite să asigure fiecărui client o distanțare de cel puțin 7 metri pătrați, iar magazinele mici doi metri.

Totodată, pentru a nu apărea discuții între personal și clienții care ajung în magazinele, la intrare, acestea vor afișa la intrare numărul maxim de clienți admiși simultan, spune prefectul Capitalei, Alin Stoica.

De menționat este faptul că, precizările lui Alin Stoica, prefectul Capitalei, vin după întâlnirea cu retailerii. Potrivit acestuia, toți au luat măsuri pentru a limita posibilitatea de aglomerare, în contexutl pandemiei de coronavirus.  Astfel, atât magazinele mari și medii vor respecta calculul clientelei utilizând cota de cel puțin 7 mp per client.

Noi reguli în magazine 

În ceea ce privește magazinele mici, acestea vor respecta distanțarea de 2 metri între clienți, a mai precizat prefectul. El a mai adăugat că măsurile diferă de la un magazin la altul, dar și la numărul de coșuri.

„Pentru claritate în aplicare, magazinele vor afișa la intrare numărul maxim de clienți care pot fi simultan prezenți în magazin. În funcție de tipul de magazin și de situația fiecărui operator, măsurile vor putea diferi, de la contor automat la intrare, contor manual, la număr de coșuri”, a spus Stoica.

În ceea ce privește obligativitatea noilor măsuri, prefectul Capitalei susține că acestea nu sunt unice și nici obligatorii pentru toți operatorii. Cu toate acestea, ei vor fi nevoiți să adopte o măsură care să ducă la respectarea numărului maxim de clienți și respectând totodată distanțarea socială.

De menționat este faptul că, propunerile suplimentare pe care retailerii le au, trebuie să ajungă la Prefectura București până joi, la orele prânzului, a mai precizat prefectul Capitalei.