Reţeaua de socializare online Facebook a început de miercuri să solicite ca responsabilii aplicaţiilor externe accesibile în reţeaua de socializare să ofere o serie de detalii utilizatorilor pe care intenţionează să-i acceseze, în care să-i informeze cu privire la felul în care vor fi folosite datele lor personale, informează AFP.

Aceste site-uri de aplicaţii externe trebuie de asemenea să solicite acceptul utilizatorilor lor pentru a le publica şi folosi datele personale, a mai explicat Bret Taylor, un reprezentant al Facebook.

Această schimbare a politicii Facebook privind utilizatorii intervine la câteva săptămâni după ce a fost anunţată o modificare a normelor de confidenţialitate, provocată de un curent de utilizatori şi organizaţii ale acestora care militează pentru respectarea vieţii private pe internet.

„Astăzi facem un nou pas pentru a asigura mai multă transparenţă şi control asupra informaţiilor comunicate către aplicaţiile şi site-urile exterioare” mai precizează Bret Taylor pe blog-ul său.

„De acum înainte, atunci când un utilizator se conectează la o aplicaţie externă de pe contul său de Facebook, această aplicaţie nu va mai putea accesa profilul public al utilizatorului de Facebook”, a explicat el.

Până în prezent, astfel de aplicaţii externe, printre care jocuri de cărţi sau de altă natură, trebuiau să ceară permisiunea utilizatorilor Facebook pentru a le accesa datele personale, fără a preciza însă care date sunt de interes şi în ce scop doreşte să le acceseze.

SURSA: Agerpres