Asemenea intervenții de neuroradiologie intervențională se realizează cu succes și la Spitalul Clinic SANADOR, de către echipa de radiologie intervențională condusă de Dr. Cristian Mihalea, medic primar Radiologie – imagistică medicală cu supraspecializare în radiologie intervențională și competență în tomografie computerizată, și de Conf. Dr. Bogdan Popa, șeful Departamentului Radiologie intervențională din Spitalul Clinic SANADOR, cu supraspecializare în radiologie intervențională și competență în ecografie generală. 

Multe dintre aceste intervenții au fost realizate în premieră, printre care și tratamentul endovascular al anevrismului cerebral cu un dispozitiv intrasacular și tratamentul endovascular al hipertensiunii intracraniene idiopatice prin stentare venoasă cerebrală pentru stenoza de sinus transvers. În lipsa tratamentului adecvat, anevrismul se poate rupe, provocând o hemoragie cu risc vital pentru pacient. În ceea ce privește hipertensiunea intracraniană idiopatică, care produce cefalee puternică instalată brusc și reducerea acuității vizuale, lipsa tratamentului poate cauza leziuni ale nervilor optici, ajungându-se chiar la pierderea vederii.  

Tratamentul minim invaziv, endovascular, al anevrismului cerebral cu un dispozitiv intrasacular a implicat implantarea unui dispozitiv special – o endoproteză WEB SL 6*3 mm Microvention USA – direct în sacul anevrismal printr-o procedură de neuroradiologie intervențională. În cadrul acestei proceduri a fost utilizat și un soft de simulare virtuală 3D, în vederea alegerii corecte a dimensiunilor dispozitivului implantat. Avantajele folosirii acestei endoproteze inovatoare constau în faptul că poate fi folosită în anevrisme complexe, plasate, de pildă, la o bifurcație arterială, cum s-a întâmplat și în cazul tratat la SANADOR, și că reduce mult timpul operator comparativ cu metodele neuro-endovasculare clasice.

În cazul tratamentului endovascular pentru hipertensiunea intracraniană idiopatică, echipa de radiologie intervențională de la SANADOR a implantat în interiorul vasului stenozat de la nivelul creierului (îngustat la 2 mm, față de 7 mm, cât ar fi fost normal), în premieră națională, un stent împletit cu diametrul de 8 mm și lungimea de 40 mm. Rezultatele s-au putut observat imediat după intervenție, acuitatea vizuală fiind ameliorată. 

Intervențiile în premieră au putut fi realizate la Spitalul Clinic SANADOR datorită experienței echipei operatorii, dar și a aparaturii de înaltă performanță, Laboratorul de Cateterism din Spitalul Clinic SANADOR fiind dotat cu două angiografe de ultimă generație Philips Azurion 7. De altfel, Laboratorul de Cateterism de la SANADOR este singurul din țară cu o astfel de dotare. De asemenea, pentru siguranța deplină a pacienților, procedurile din cadrul Laboratorului de Angiografie de la SANADOR se desfășoară într-o atmosfera sterilă, asigurată de un sistem modern de ventilație, apt să aspire ionii generați în timpul procedurilor și să reducă expunerea la radiații a medicului și a pacientului.