Noul model s-a bucurat de un real succes la nivel european, în mai puțin de opt luni fiind comandate peste 37.000 de unități. Practic un nou LEAF este vândut la fiecare 10 minute pe bătrânul continent.

Vehiculul este emblematic pentru strategia Intelligent Mobility, viziunea Nissan pentru un viitor care va redefini modul în care clienții conduc, precum și modul în care vehiculele sunt alimentate și integrate în societate.

Noul Nissan LEAF este cel mai avansat și cel mai accesibil vehicul 100% electric care oferă o autonomie mai mare decât versiunea anterioară, un design dinamic îmbunătățit, tehnologii avansate de asistență pentru șofer și conectivitate sporită. Cu o lungime totală de 4.490 mm și o gardă la sol de 155 mm, poate transporta cinci persoane și are un portbagaj de 435 de litri, fiind mașina ideală pentru familii.

Sistemul de propulsie electric al noului Nissan LEAF oferă puterea de 110 kW și cuplul de 320Nm, îmbunătățind accelerația la 7,9 secunde de la 0 la 100 km/h, poziționându-se astfel în partea superioară de performanță a segmentului C. Nissan LEAF are o autonomie de 378 km conform NEDC. În plus, noul Nissan LEAF este primul vehicul electric care a fost măsurat conform sistemului oficial WLTP*, conform căruia clienții pot să conducă până la 415 km în traficul din oras, după o singură încărcare. Acest test reflectă mult mai exact situațiile reale de condus ceea ce înseamnă că șoferii se pot bucura de deplasări mai lungi, interconectate prin rețeaua europeană extinsă de încărcare rapidă CHAdeMO.

Încărcarea rapidă de la nivelul minim de alertă până la 80% la o stație de încărcare răpidă de 50 kW durează între 40 și 60 de minute, în timp ce cu un wallbox de 7kW încărcarea de la nivelul minim de alertă până la 100% durează 7,5 ore.

Noul Nissan LEAF este dotat cu tehnologii avansate Intelligent Mobility, proiectate pentru a spori plăcerea de a conduce și siguranța la volan: sistemul inteligent de asistență a șoferului ProPILOT, pentru o experiență de conducere mai sigură și mai confortabilă, sistemul ProPILOT Park, pentru o parcare complet autonomă prin simpla atingere a unui buton, precum și inovatoarea e-Pedal.

ProPILOT este proiectat pentru a fi utilizat pentru rularea pe o singură bandă pe autostradă și optimizat pentru a fi utilizat în cazul unui blocaj de trafic intens sau în cazul  rulării cu viteză mare.

Șoferul poate activa ProPilot la fel de ușor ca și un cruise control convențional, prin stabilirea vitezei de croazieră și distanța dorită. Ajutată de senzori și camerele video, tehnologia ProPilot va ajusta viteza în trafic și va păstra mașina în centrul benzii. Gestionează chiar și situațiile de blocaj în trafic, transformând condusul zilnic într-o experiență mai relaxantă şi reducând oboseala.

ProPILOT Park este o functie de parcare automată, fără a te ajuta de mâini sau de picioare. ProPILOT Park funcționează atât pentru parcarea laterală, cât și pentru cea perpendiculară (înainte sau înapoi) și va parca cu ușurință noul Nissan LEAF atunci când șoferul selectează locul propus de sistem. Prin apăsarea butonului ProPILOT Park, noul Nissan LEAF va gestiona complet manevrele de parcare și va aplica automat frâna de mână electronică atunci când acțiunea este completă.

Noua tehnologie e-Pedal a noului Nissan LEAF transformă modul în care vehiculele sunt conduse, permițând accelerarea, decelerarea și oprirea completă prin simpla creștere sau scădere a presiunii aplicate pe pedala de acceleratie. Prin eliberarea acceleratiei, autovehiculul va încetini până la oprirea completă, chiar și în pantă, fără a mai fi necesară apăsarea pedalei de frână.

Și la capitolul siguranță noul Nissan LEAF este în top, obținând 5 stele în testele de siguranță Euro NCAP. Modelul electric este primul testat conform unor noi reglementari care vizează detectarea bicicliștilor, dar și detectarea pietonilor pe timp de noapte.

Produs pentru Europa la uzina Nissan din Sunderland, care a beneficiat de investiții totale de 456 mil. lire sterline doar pentru industrializarea acestui model, LEAF este tot mai căutat de clienți. Pe lângă performanțele sale dinamice și ecologice, vehiculul are și rolul de a susține implementarea unui ecosistem electric prin tehnologia Nissan „Vehicle to Grid” (V2G). Prin aceasta, mașina poate deveni din simplu consumator de energie electrică, un furnizor care să asigure consumul în case sau birouri. Tocmai pentru a exploata la maximum această tehnologie, Nissan a încheiat în această primăvară un parteneriat cu E.On.

Noua generație de Nissan LEAF reprezintă punctul de plecare al străduinței mărcii de a crea o societate mai interesantă, mai încrezătoare și mai conectată. Oficialii niponi au anunțat că planul M.O.V.E. va aduce pe piață, până în 2022, variante electrificate pentru întreaga familie de crossovere Nissan.