Nikon 1 J2 continuă tradiţia aparatelor din seria Nikon 1, benefiicind atât de tehnologii unice, precum modurile Instantaneu în mişcare sau Selectare inteligentă a fotografiei, cât şi o viteză incredibilă de procesare, care oferă până la 60 de fotografii pe secundă la rezoluţie maximă.

Alături de Nikon 1 J2 au fost anunţate şi noul obiectiv de kit, 1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6, şi carcasă subacvatică pentru J1 si J2, WP-N1.

Categoria de aparate cu obiectiv interschimbabil Nikon 1, denumită generic A-CIL (Advanced Camera Interchangeble Lens), a fost proiectată şi construită de la zero şi oferă în premiera funcţii, atât pentru fotografiere, cât şi pentru filmare. Nikon 1 V1,   Nikon 1 J1 şi Nikon 1 J2 sunt cele mai rapide aparate foto din lume, mai rapide de cel putin 3 ori decât orice DSLR profesional, cu o rată de procesare de 600 megapixeli pe secundă, adică până la 60 de cadre pe secundă la rezoluţie maximă. Această rapiditate de declanşare este dublată de sistemul revoluţionar de focalizare, care oferă un maximum de 73 de puncte AF, şi o combinaţie perfectă a sistemelor AF detecţie de fază şi AF detecţie de contrast pentru o focalizare extrem de rapidă şi precisă chiar şi în timpul filmării.

Odată cu lansarea Nikon 1 J2, SKIN anunţă şi extinderea garanţiei aparatelor şi obiectivelor din gama Nikon 1 la 3 ani. Astfel, ca şi în cazul aparatelor şi obiectivelor DSLR, Nikon este primul brand care oferă în România o garanţie de 3 ani pentru această categorie de produse. Pentru a beneficia de al treilea an de garanţie, utilizatorii trebuie să se înscrie la maximum o lună de la achiziţie pe site-ul comunităţii nikoniştilor, www.nikonisti.ro.