'Visul imposibil se întâmplă chiar acum', a scris Farage, folosind hashtag-ul #BrexitDay. 'Astăzi trecem de punctul fără întoarcere', a adăugat el, potrivit Agerpres

Într-o declaraţie pentru Sky News, Farage a mai susţinut că promovarea Brexit-ului a fost 'un sport minoritar' timp de mulţi ani. 'S-a râs de noi, am fost jigniţi, era un 'vis imposibil'. Şi, hei, iată-ne ajunşi aici, chiar se întâmplă. La 12:30 (11.30 GMT – n.r.) astăzi, trecem de punctul fără întoarcere', a declarat fostul şef al UKIP, unul din cei mai activi lideri ai campaniei pro-Brexit.

Este OFICIAL: S-a declanșat BREXIT-ul

Ambasadorul Marii Britanii la Uniunea Europeană, Tim Barrow, i-a înmânat personal, miercuri după-amiază, preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, scrisoarea de notificare privind declanşarea Brexit-ului, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Scrisoarea a fost înmânată la sediul Consiliului European din Bruxelles, la ora locală 13:30 (11:30 GMT). Conţinutul scrisorii va fi prezentat de Donald Tusk într-o conferinţă de presă prevăzută pentru ora locală 13:45 (11:45 GMT), potrivit informaţiilor postate pe site-ul Consiliului, transmite Agerpres.

Theresa May a discutat cu Merkel, Tusk și Juncker

Premierul britanic Theresa May i-a contactat telefonic marţi seară pe cancelarul german Angela Merkel, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, înainte de a semna scrisoarea de notificare prin care Londra va declanşa oficial "divorţul" de Uniunea Europeană, a comunicat un purtător de cuvânt al Downing Street.

Discuţiile au avut ca scop 'să-i pună la curent înainte ca scrisoarea ce va notifica intenţia Marii Britanii de a se retrage din UE să fie înmânată mâine (miercuri -n.r.)', a precizat purtătorul de cuvânt, citat de Xinhua.

"În convorbiri separate, liderii au convenit că o Uniunea Europeană puternică este în interesul fiecăruia şi că Marea Britanie va rămâne un aliat apropiat şi determinat', a indicat Downing Street. 'Ei au convenit de asemenea asupra importanţei intrării în negocieri cu un spirit constructiv şi pozitiv, şi de a asigura un proces de ieşire lin şi ordonat", a menţionat aceeaşi sursă.