Discuţiile au avut ca scop 'să-i pună la curent înainte ca scrisoarea ce va notifica intenţia Marii Britanii de a se retrage din UE să fie înmânată mâine (miercuri -n.r.)', a precizat purtătorul de cuvânt, citat de Xinhua.

"În convorbiri separate, liderii au convenit că o Uniunea Europeană puternică este în interesul fiecăruia şi că Marea Britanie va rămâne un aliat apropiat şi determinat', a indicat Downing Street. 'Ei au convenit de asemenea asupra importanţei intrării în negocieri cu un spirit constructiv şi pozitiv, şi de a asigura un proces de ieşire lin şi ordonat", a menţionat aceeaşi sursă.

După discuţiile telefonice cu Merkel, Tusk şi Juncker, Theresa May a semnat scrisoarea de notificare care va oficializa declanşarea procedurii de ieşire a Regatului Unit din Uniunea Europeană, a scris presa locală.

Scrisoarea prin care va fi activat oficial Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona îi va fi înmânată lui Donald Tusk la Bruxelles miercuri, la ora locală 13:30, a informat BBC. AGERPRES