Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, s-ar fi enervat astăzi în ședința de buget de la Primăria București. Conform unor surse citate de Gândul, Nicușor Dan l-ar fi dat afară pe directorul economic al Administrației Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB) a fost dat afară din ședința pentru buget.

Se pare că directorul economic de la Parcuri ar fi cerut finanțare pentru 3.000 de bănci, respectiv 5.000 de lei pentru fiecare bucată. În total, 15 milioane de lei! Această sumă „l-a scos din pepeni” pe Nicușor Dan.

„Vă rog să părăsiți sala în acest moment că vă bateți joc de noi”, ar fi spus primarul general al Capitalei.

15 milioane de lei pentru bănci

Cei de la ALPAB au cerut 15 milioane de lei, doar pentru bănci, iar potrivit surselor citate, pe director îl cheamă Răzvan Nițu, și până în urmă cu trei ani a fost șef la RADET, iar în 2016 a fost numit șef la ASSMB (Spitalele din București).

În ultima vreme, primarul general s-a apucat de curățenie prin instituțiile subordonate Primăriei București.

Chiar joi, Nicușor Dan a anunțat că l-a eliberat din funcție pe directorul interimar al Direcţiei de Mediu a municipalităţii. Motivul a fost modul în care a gestionat cazul din Şoseaua Kiseleff nr. 45, unde a avizat defrişarea a 22 de arbori.

Nicușor Dan l-a eliberat din funcție

„L-am eliberat azi din funcţie pe directorul interimar al Direcţiei de Mediu din Primăria Capitalei, pentru modul în care a gestionat cazul din Şoseaua Kiseleff 45. Mai precis, pentru că, în plin centrul Capitalei, a avizat defrişarea a 22 de arbori. Am reuşit să oprim această defrişare la timp. În acea zonă s-au făcut demersuri pentru demolarea unor case vechi în vederea construirii de blocuri. Spaţiul verde al Capitalei nu trebuie distrus”, a scris edilul general, pe Facebook.

În luna ianuarie a anului trecut, Nicuşor Dan, deputat independent la momentul respectiv, anunţa că Tribunalul Bucureşti a suspendat executarea autorizaţiei de construire emise de fostul primar general Gabriela Firea pentru realizarea unui ansamblu de blocuri parter plus patru etaje pe spaţiul verde din Kiseleff 45, zonă cunoscută ca „grădinile Versailles ale Bucureştiului”.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin