Nicușor Dan îi dă prima şansă candidatului PSD pentru Capitală. În ce condiţii câştigă dreapta?

Nicușor Dan nu mai are încredere în şansele sale la Primăria Capitalei? Gabriela Firea este favorită pentru alegerile din acest an, lasă de înţeles actualul edil.

Mai mult, primarul spune că Firea va câştiga dacă dreapta nu se va uni şi nu va propune un singur candidat.

Nicușor Dan subliniază că încă se lucrează la acest aspect. El personal poartă negocieri cu toate partidele de dreapta pentru asta. „Încă mai cred că este posibil”, spune actualul primar general despre unirea dreptei.

De menţionat că edilul nu a numit-o pe Gabriela Firea, ci a vorbit despre „candidatul PSD”.

„Noi avem mereu aceeași poveste și în 2012, și în 2016, și în 2020.

Avem un candidat al PSD, care pleacă drept favorit. Dacă există un candidat unic al Dreptei (…) candidatul de dreapta are prima şansă. Dacă avem mai mulți candidați pe dreapta, atunci câștigă candidatul PSD. E foarte, foarte simplu. (…)

Eu nu exclud să existe un singur candidat al dreptei, încă mai cred că este posibil. Sunt în negocieri cu toate partidele de dreapta, adică cu PNL, USR, PMP, Forța Dreptei și REPER”, a declarat Nicușor Dan, invitat la Digi24.

Se comasează localele cu prezidenţialele?

Cât despre anunţul oficial cu privire la candidaţi, Nicușor Dan spune că totul ar trebui să vină foarte curând. Acum, se fac ultimele calcule, măsurători şi strategii.

O altă problemă analizată a fost cea privind comasarea alegerilor. Localele nu ar putea fi comasate cu prezidenţialele, consideră primarul general al Capitalei.

El spune că cele două tipuri de alegeri au un specific şi mesaje mult prea diferite.

„Suntem într-o situație mai dificilă decât acum 4 ani pentru că sunt mai multe rânduri de alegeri și se fac altfel calculele. Deocamdată, partidele măsoară candidați, își fac strategiile și nu cred că va mai dura mult până vom avea un anunț oficial.

În sondajele pe care le-am văzut se arată că dacă dreapta are mai mulți candidați, atunci câștigă candidatul PSD.

Eu nu văd posibilă comasarea localelor cu prezidențiale, au specific diferit. La prezidențiale este un tip de mesaj, cu ramificații externe, în timp ce la locale sunt chestiuni care vizează problemele locale. Eu nu cred în scenariul comasării alegerilor prezidențiale cu cele locale”, a mai declarat edilul luni seară.

Nu toţi bucureştenii au apă caldă şi căldură la parametri optimi, dar nu se poate interveni acum

Un alt subiect care îi interesează mult mai mult pe bucureşteni în aceste zile este cel al apei calde şi al încălzirii.

A fost din nou avarie în Bucureşti, iar furnizarea agentului termic e sub parametri în 11 puncte termice din 1.000.

Chiar dacă apa caldă nu este chiar caldă, Nicușor Dan spune că nu se poate interveni în acest moment. Trebuie să se aşteptate încălzirea vremii, peste două sau trei zile.

„Noi avem 1.000 de puncte termice care deservesc cam 9.500 scări de bloc. În acest moment, sunt 11 puncte termice din 1.000 în care furnizarea este sub parametri, adică apa este călduţă în loc să fie caldă. Asta înseamnă 100-110 scări de bloc. (…)

Apa de pe calorifer nu este fierbinte, cum este când este frig afară, ci este călduţă. (…)

Nu vom putea interveni în exact zilele astea geroase (…) pentru că o intervenţie înseamnă să opreşti cu totul căldura pentru blocurile alea. Aşteptăm încă 2-3 zile până când se încălzeşte ca să intervenim, să reparăm avaria şi în această perioadă o să fie furnizare sub parametri”, a mai spus primarul general pentru sursa citată.