Nicușor Dan este împotriva construirii unei noi clădiri la Spitalul Grigore Alexandrescu

Conf. Dr. Alexandru Ulici, managerul Spitalului Grigore Alexandrescu, a declarat în emisiunea Sinteza Zilei că spitalul respectiv are „clădire care a fost dată în folosinţă în 2006”, însă „nu mai respectă criteriile anului 2021”.

„Nu există în România un Centru de Mari Arşi pediatrici decent, în acest moment. Noi avem o clădire care a fost dată în folosinţă în 2006. Au trecut atâţia ani, nu mai respectă criteriile anului 2021. Suntem singurul spital din lume în care blocul operator – ortopedie este la parter, în care este o luptă pe viaţă şi pe moarte între noi şi şobolani, să nu intre în clădire. Suntem lângă metrou, avem o clădire dezafectată, facem deratizarea o dată pe săptămână, cât de des se poate şi, totuşi, mai vin şobolani. Este o clădire care stă pe nişte popi de metal, o clădire care, dacă se mişcă puţin, se prăbuşeşte şi care trebuie să fie prima demolată pentru că acolo vor fi unităţile de forţă ale primei clădiri”, a declarat Alexandru Ulici.

Reacția lui Mihai Gâdea

În urma declarației respective, Mihai Gâdea a reacționat prin a spune că primăria Sectorului nu permite demolarea „sub diverse pretexte”.

„Dumneavoastră aveţi două „coteţe” în curtea Spitalului Grigore Alexandrescu. Primăria Sectorului 1 nu vă lăsa să le demolaţi sub diverse pretexte” a spus Mihai Gâdea.

„Primarul general al Capitalei, care are în subordine Muzeul Municipiului Bucureşti, mă întreabă pe mine, un amărât de manager, dacă muzeul ştie despre clădirea aia, dacă e patrimoniu sau nu. Păi, nu e în subordinea dumitale? Dacă nu le demolăm, statul pierde 73 de milioane de euro, de la Banca Mondială, pentru construirea corpului nou de spital. Domnul primar general şi doamna Clotilde Armand nu ne-au dat aprobarea să demolăm”, a completat managerul Spitalului Grigore Alexandrescu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea