Managerul spitalului Grigore Alexandrescu, disperat: Au apărut șobolani

Miercuri seara, managerul Spitalului de Copii ”Grigore Alexandrescu” din Capitală a declarat că în unitatea medicală au apărut șobolani. Amintim că în unitatea medicală sunt tratați zilnic peste 800 de copii. Mai mult decât atât, spitalul ar putea rămâne fără pază după ce primarul Clotilde Armand a tăiat finanțarea celui mai mare spital de copii din România.

Primăria Sectorului 1 a trimis un comunicat de presă în care dezmințea informaţiile că nu ar mai asigura paza Spitalului “Grigore Alexandrescu” şi subliniază că va continua investiţia în spitale

“Mai multe site-uri au preluat o informaţie fals゠cum că Primăria Sectorului 1 nu mai asigură paza Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ‘Grigore Alexandrescu’. Dimpotrivă. Primăria Sectorului 1 va asigura paza şi va continua investiţiile în spitale”, a precizat autoritatea locală.

Aceasta a reamintit că Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” a încheiat, la sfârşitul acestei luni, un proces verbal prin care a trecut patrimoniul unităţii în administrare sa. În baza unui acord între primărie şi spital, autoritatea locală este pregătită să facă investiţiile necesare pentru cetăţeni.

Ce spunea adresa primită de Spitalul Grigore Alexandrescu

Conform unei adrese transmise de Primăria Sectorului 1, conducerea celui mai mare spital pentru copii din România este „rugată” „să întreprindă toate demersurile legale privind asigurarea serviciilor de pază pentru unitatea medicală”.

„Prin prezenta vă informăm că procedurile privind predarea unităţii sanitare sunt aproape finalizate, urmând a fi încheiate până la sfârşitul lunii curente.Conform celor menţionate mai sus, vă informăm că Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti nu mai poate asigura finanţarea serviciilor de pază pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu începând cu data de 1 iulie 2021”, se arată în adresa Primăriei Sectorului 1 către spitalul pentru copii, transmite România TV.