Astfel, emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, moderată de Mihai Gâdea,  a început la ora 21.00, cu un rating de 1.4 puncte și un share de 4, ca apoi să atingă un maxim de 1.9 puncte în jurul orei 21.45, cu un share de 4.9, ca apoi interesul să se mențină la 1.5 până la finalul ediției.

Mihai Gâdea, învins de România TV

Totuși, Gâdea a fost învins de România TV cu emisiunea România la Raport, prezentată de Andreea Crețulescu. Aceasta a reușit ratinguri duble în comparație cu Sinteza Zilei. Astfel, emisiunea de la RTV a demarat cu un rating de 2.4 și un share de 4.6 ca apoi să crească până la 3.1 în jurul orei 22.30, cu un share de 7.2.

Sinteza Zilei a avut în prim-plan decesul jurnalistului Florin Condurățeanu

Oana Zamfir a vorbit luni, în emisiunea „Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea”, despre omul Florin Condurăţeanu. Dincolo de profesiile de jurnalişti, cei doi erau foarte apropiaţi. „Eu nu am avut tată, dar l-am avut pe Țuțu”, a mărturisit Oana.

Invitată în cadrul emsiunii „Sinteza Zilei” de luni seara, Oana Zamfir a mărturisit, că a fost printre primele persoane care au aflat de moartea fulgerătoare a lui Florin Condurățeanu.

Întrebată de Mihai Gâdea cât de apropiată era de acesta, jurnalista a răspuns:

„Nu a existat cineva care să se bucure mai mult de viață, de meseria asta, care să aibă o putere mai mare de a dat la o parte urâtul și de a vedea întotdeauna strălucirea, iar în mine a fost de la momentul zero, cel care a crezut și care întotdeauna m-a văzut mult mai mult decât eram.

Pentru cei care îl știu și îl iubesc, vreau să le spun că nu a crezut niciodată că va muri. Asta din păcate l-a costat astăzi, pentru că a crezut întotdeauna că voința lui, că dragostea lui de viață sunt mai puternice decât un trup suferind.

Astăzi dacă s-a întâmplat aşa, e pentru că, peste voinţa lui extraordinară, Dumnezeu a zis: Hai şi aici. Ai treabă şi aici cu Mine. Este singura explicaţie. Altfel, Ţuţu mai avea de scris, mai avea de trăit, mai avea de pus mâna pe telefon pentru noi toţi (…) Întotdeauna, când aveai nevoie de un medic, când aveai nevoie de un sfat, pentru toată lumea… Nu a existat odată să spună nu, nu a existat odată să fie ocupat, nu a existat odată să nu ştie, să nu poată.

Un singur lucru îmi lipseşte. Puterea lui de a spune cele mai frumoase poveşti. Aş vrea să pot să îl „zugrăvesc” aşa cum merită, dar acum venind spre voi, mi-am dat seaa că nu trebuie şi că este suficient să intre oricine, de la oameni care nu sunt ziarişti, până la cei mai cunoscuţi ziarişti, să îi citească editorialele, să îi citească reportajele. Sunt nu doar lecţii extraordinare de jurnalism. Ţuţu nu are doar un condei extraordinar”, a povestit aceasta.