Nicușor Dan pare să fi avut probleme cu legea, însă el a contestat acest lucru. Acum, noul primar al Capitelei a fost chemat de judecători care i-au cerut să vină cu un CD pentru a copia niște date importante.

Totul ar fi pornit de la faptul că Nicușor Dan a fost amendat la începutul anului, pe motiv că ar fi depășit viteza legală. Potrivit jurnaliștilor de la stirilekanald, noul șef de la București a contestat în instanță amenda pe care a primit-o de la Poliția rutieră, pe 15 ianuarie 2020. După aproape 20 de zile, Nicușor Dan a înregistrat, la Judecătoria Secorului 5, dosarul de “anulare proces verbal de contravenţie pv seria PBW nr.204648/15.01.2020”.

Potrivit sursei citate, Nicușor Dan nu a contestat amenda primită, ci modul în care a fost întocmit procesul verbal de agentul de poliție. Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti -Brigada rutiera Bucuresti și Directia generala de impozite si taxe locale sector 6 au calitatea de intimat în procesul care a avut mai multe termene amânate. Ultima înfățișare a avut loc pe 2 octombrie, după ce Nicușor Dan a devenit primar al Bucureștiului.

În continuare, judecătorii care instrumentează dosarul au decis o nouă amânare, pentru 27 noiembrie 2020, motivația acestora fiind următoarea: “Pentru a se cita petentul cu menţiunea de a depune un CD pentru a-i fi comunicate planşele foto depuse de intimată”.

Cu alte cuvinte, Nicușor Dan, care este petent, trebuie să vină la Judecătoria Sectorului 6 cu un CD sau cu orice un stick de memorie pe care să copieze planșele foto realizate de Poliția rutieră și să le consulte. Este posibil să fie vorba de planșele foto făcute după ce aparatul radar al poliției a înregistrat mașina lui Nicușor Dan, surprinsă că ar fi depășit viteza legală în București.