Nicolae Robu îl pune la zid pe Dominic Fritz: Pentru parada homosexualilor aveți bani. Distrugeți orașul

Mesajul respectiv a fost transmis pe pagina de socializare a lui Nicolae Robu, unde fostul primar al municipiului Timișoara a punctat că „muzica și dansurile populare sunt dezavuate” deoarece sunt „sunt păstrătoare, purtătoare de tradiții”.

„O SPUN DESCHIS, ÎNSĂ, CU RISCUL DE A SUPĂRA: CE NU APRECIEZ, CE DEZAVUEZ EU, ESTE OSTENTAȚIA! Renunțați la ea, fraților și vă asigur că veți avea parte de sentimente mai bune din partea majoritarilor”, a scris, printre altele, Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.

Vă mai amintiți primăverile superbe?

În continuare, fostul primar a explicat că „lucrurile sunt cu atât mai condamnabile cu cât s-a încercat să nu se afle de finanțarea acestui festival”

„Vă mai amintiți primăverile superbe, în care abia așteptam să înceapă Festivalul Florilor? Apoi, bucuria de pe parcursul festivalului, când superbele noastre piețe centrale abundau de flori, de minunate aranjamente florale și de oameni fericiți, veniți să le admire?

Vă mai amintiți de Festivalul Inimilor, singurul din România sub egida UNESCO, de paradele de splendide porturi populare din zeci de țări și dintr-o mulțime de zone folclorice românești, de ansamblurile de muzică și dansuri populare, așișderea?

Ei bine, neomarxiștii consideră florile kitsch-ioase, pentru că sunt policrome, costumele populare la fel, doar și ele sunt policrome! Muzica și dansurile populare sunt dezavuate de ei, pt că sunt păstrătoare, purtătoare de tradiții, iar ei, neomarxiștii, sunt împotriva tradițiilor, ei vor să ne uităm apartenența națională, să ne uniformizăm, pt ca, odată dezrădăcinați, să fim mai ușor de manipulat.

Oricât de reușite au fost festivalurile referite, ele nu au mai primit finanțare în acest an, sub pretextul -praf în ochii noștri- lipsei de bani! Păi d-le Fritz, pt Festivalul / Parada homosexualilor aveți bani, dar pt festivaluri atât de frumoase, de bun renume pt oraș, nu?! Rușine, că distrugeți nu doar în plan material orașul, ci îi distrugeți spiritul!

Vă atașez câteva poze de la Festivalul Florilor, spre aducere aminte! P.S. Lucrurile sunt cu atât mai condamnabile cu cât s-a încercat să nu se afle de finanțarea acestui festival! Este meritul celor de la opiniatimisoarei că au aflat și apoi au făcut public faptul!”, a conchis Nicolae Robu.

Sursă foto: Inquam Photos / Cornel Putan