PNL îl va susține pe Nicușor Dan în alegerile locale cu o condiție

Nicușor Dan are de gând să candideze pentru un nou mandat de primar general. Va avea sau nu susţinerea Partidului Naţional Liberal? Nicolae Ciucă a lămurit totul chiar astăzi, 23 noiembrie.

Nicușor Dan va primi susținere din partea PNL în timpul alegerilor din 2024, numai dacă se va înscrie în acest partid politic. Înscrierea sa în PNL este singura condiție cerută de liberali.

„Discuţia cu Nicuşor Dan este mai veche. Dumnealui a candidat la Primărie şi cu susţinerea PNL. (…) Astăzi, PNL are şi capacitatea administrativă, pentru că, dacă ne uităm la ce au realizat administraţiile liberale, este necesar să vorbesc despre ce a făcut Emil Boc la Cluj, ce a făcut Ilie Bolojan la Bihor, Ion Dumitrel în Alba, Gheorghe Flutur la Suceava.

PNL a demonstrat că are capacitatea să administreze şi local şi regional, ca atare nu putem să nu avem un candidat în Bucureşti. Dacă Nicuşor Dan vrea să mai primească susţinerea PNL, are o singură soluţie, să se înscrie în PNL”, a declarat, joi, Nicolae Ciucă pentru RFI.

Nicolae Ciucă
SURSA FOTO: Inquam Photos, Malina Norocea

PNL și-a făcut planul pentru 2024

Cu câteva zile în urmă, europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a anunțat planurile PNL pentru 2024. Potrivit lui, PNL nu îl va mai susține pe Nicușor Dan pentru un nou mandat de primar general al Capitalei.

În prezent, liberalii iau în considerare trei posibili candidați: Sebastian Burduja, Rareș Bogdan și Ciprian Ciucu. PNL intenționează să câștige și alegerile pentru Primăria Sectorului 1 și Primăria Sectorului 2.

„Noi vrem să câștigăm Primăria Capitalei pentru că este o poziție cheie, e a doua ca importanță după Președinția României și se asemenea vrem să câștigăm Sectorul 1,2, și să păstrăm Sectorul 6. Astăzi, partidul testează trei nume: Sebastian Burduja, Rareș Bogdan și pe Ciprian Ciucu.

Este clar că unul dintre noi trei va candida, iar eu voi candida în tandem doar cu Dan Motreanu, ca strateg și om de campanie. Iar dacă el merge președinte la București, atunci eu mă duc alături de el și-mi asum o candidatură”, a explicat anterior Rareș Bogdan.

Potrivit lui, este exclusă varianta susținerii actualului edil general. În PNL, există voci care consideră că nu ar trebui să încerce să devină ostili față de dreapta și să nu ofere PMB stângii din nou.

PNL se va implica puternic în alegerile viitoare. Conform lui, la alegerile europarlamentare, fiecare formațiune politică va merge independentă. „PNL merge pe calea sa, dar că vor mai evalua situația”, a adăugat el.