Așadar, ajutorul pentru încălzire și alimente ar putea fi continuat și după luna iunie. Anunțul a fost făcut recent de către Nicolae Ciucă, într-o ședință cu liderii PNL la Sinaia.

Ajutorul pentru încălzire și alimente ar putea fi continuat și după luna iunie

Potrivit șefului PNL, există unele capitole de fonduri europene la care ar putea fi încadrate pentru a fi finanțate. Restul de bani ar putea veni de la bugetul de stat.

Astfel, sumele din ajutorul de încălzire dat în 2023 și necheltuite de beneficiari pana la sfârșitul anului ar putea fi cheltuite și în 2024.

„Ajutorul de 50 de euro pentru alimente ar putea fi continuat și după luna iunie. Există unele capitole de fonduri europene la care le-am putea încadra pentru a fi finanțate, iar restul banilor să fie dați de la bugetul de stat. Sumele din ajutorul de încălzire dat în 2023 (n.red. cele doua transe de cate 700 de lei) și necheltuite de beneficiari pana la sfârșitul anului ar putea fi cheltuite și în 2024”, a explicat Nicolae Ciucă, la Sinaia, acolo unde are o ședință cu liderii PNL.

Ajutorul pentru încălzire se va acorda în perioada 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024

Ajutorul pentru încălzire se va acorda în perioada 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024. Totodată, suplimentul pentru energie se va acorda în perioada 1 noiembrie 2023 – 31 octombrie 2024.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței pentru iarna 2023 – 2024 se acordă consumatorilor vulnerabili care au un venit mediu net lunar de până la 1386 lei/persoană, în cazul familiilor, și de până la 2053 lei/persoană, în cazul persoanelor singure.

Acești români pot solicita ajutorul pentru încălzirea locuinței pentru iarna 2023 – 2024. Acesta se va acorda de la primărie pentru perioada 1 noiembrie 2022 – 31 martie 2023.

Sprijinul este acordat în baza unei cereri și a unei declarații pe proprie răspundere care va conține:

  • date privind componența familiei;
  • veniturile lunare, care nu trebuie sa depășească pragul maxim admis prin lege, adică 1386 lei/persoană, în cazul familiilor, și de până la 2053 lei/persoană, în cazul persoanelor singure;
  • date despre sistemul de încălzire utilizat în locuință.

Cererea și documentele justificative se vor depune fie individual, dacă este vorba despre persoană singură sau familii care locuiesc la casă, fie prin asociatiile de proprietari, dacă este vorba despre persoană singură sau familii care locuiesc la bloc.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă doar pentru o singură locuință, respectiv pentru locuința de domiciliu sau, după caz, de reședință.