Decizia momentului la Guvern! Premierul Nicolae Ciucă a semnat

Guvernul a numit, în şedinţa de joi, şase noi prefecţi în judeţele Dâmboviţa, Giurgiu, Mehedinţi, Neamţ, Timiş şi Tulcea, a anunţat purtătorul de cuvânt, Dan Cărbunaru.

Prefecţii numiţi sunt:

Claudia Gilia (Dâmboviţa)
Florentina Stănculescu (Giurgiu)
Constantin Alin Iusuf (Mehedinţi)
Vasile Adrian Niţă (Neamţ)
Mihai Ritivoiu (Timiş)
Alexandru Dan Munteanu (Tulcea)

Subprefecţii numiți sunt:

Marius Mircea Sulincean (Arad)
Ioan Corneliu Sălişteanu (Dâmboviţa)
Gheorghe Bogdan Urdea (Hunedoara)
Cristinel Pavel (Mehedinţi)
Florin Florian (Sălaj)
Ion Cristian Şologon (Suceava)
Benone Rababoc (Teleorman)
Dorin Neculai Apostu (Vaslui)

De asemenea, au fost eliberaţi din funcţie prefecţii de Giurgiu, Mehedinţi şi Neamţ, precum şi doi subprefecţi – de la Suceava, Daniel Prorociuc, şi Teleorman, Gigi Gabriel Nădrag.

Numiri pe bandă rulantă în Guvern

Pe 7 ianuarie, prim-ministrul, Nicolae Ciucă, a numit doi noi secretari de stat la Ministerul Economiei și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

Social-democratul Mihai Ion Macaveiu a fost numit în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei. Decizia semnată de premierul Nicolae Ciucă a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

Totodată, Vlad Ştefan Niculae (PSD) va ocupa funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Printr-o altă decizie a premierului, a fost demis de la MDLPA liberalul Neculai Tănase. Acesta fusese numit pe 2 martie anul trecut secretar de stat în acest minister.

Şi decizia de eliberare a Iuliei Raluca Matei din funcţia de secretar de stat pentru afaceri europene în cadrul Ministerului Afacerilor Externe a fost publicată în Monitorul Oficial.

În decembrie anul trecut, preşedintele Klaus Iohannis a semnat acreditarea acesteia în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, şef al Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

CNCAN are un nou președinte

De asemenea, Nicolae Ciucă a semnat, vineri, 7 ianuarie, decizia de numire în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, la Comisia Națională pentru Controlul Activității Nucleare (CNCAN), a lui Cantemir-Marian Ciurea-Ercău. Acesta exercita interimar, din februarie 2021, funcția de conducere a CNCAN. El a fost în ultimii 13 ani șeful Direcției Ciclul Combustibilului Nuclear din cadrul autorității și lucrează din anul 2000 în CNCAN.