Așadar, Johnson and Johnson dar și divizia sa Janssen Pharmaceuticals sunt acuzate de către New York că au avut ca țintă pacienții în vârstă și că nu le-a păsat de riscurile implicate ca efecte secundare.

Mai mult decât atât, companie este acuzată că s-a folosit de materiale e marketing, de grupuri de susținere dar și de către lideri marcați de opinie pentru a întâri ideea că dependența de pastilele pe bază de opiu este un mit.

Compania Johnson and Johnson are altă părere

În acest context, compania a trimis un comunicat de presă prin care a explicat că promovarea și marketingul au fost corecte și responsabile.

Acuzaţiile aduse J&J de Departamentul pentru Servicii Financiare din New York urmează celor împotriva Teva Pharmaceutical Industries şi Allergan, Endo International şi Mallinckrodt.

Johnson & Johnson vrea să închidă dosarul

Grupul Johnson & Johnson vrea să plătească suma de 4 miliarde de dolari pentru a închide acuzațiile împotriva companiei legate de opioide făcute de state, orașe sau comitate din Statele Unite ale Americii.

În plus, compania a contestat penalizările de 465 de milioane de dolari primit din partea statului Oklahoma din Statele Unite ale Americii. Penalizările au fost primite în noiembrie anul trecut și au legătură cu comercializare opioidelor.

Compania a aceelerat testele clinice pentru vaccinul anti-COVID

Johnson & Johnson a anunțat că, prin Janssen Companiile Farmaceutice, a accelerat inițierea fazei 1/2a, primul studiu clinic uman din cadrul investigării vaccinului SARS-CoV-2, Ad26.COV2-S, recombinat. Inițial planificat pentru septembrie, studiul este estimat a începe în a doua parte a lunii iulie.

Dr. Paul Stoffels, Vice Președinte al Comitetului Executiv și Preşedinte al Comitetului Ştiinţific Johnson & Johnson, a declarat că ”În baza datelor preclinice solide pe care le-am înregistrat până acum, precum și datorită interacțiunii cu autoritățile de reglementare, am reușit să accelerăm suplimentar dezvoltarea clinică a investigării vaccinului SARS-CoV-2, Ad26.COV2-S, recombinat.

Simultan, continuăm eforturile de întărire a parteneriatelor globale importante, precum și investițiile în tehnologiile de producție a vaccinului și în capacitățile de fabricație. Scopul nostru e să ne asigurăm că putem livra lumii un vaccin și să protejăm oamenii de pretutindeni în fața acestei pandemii.”