The New York Times Co. a scos la vânzare ziarul „The Boston Globe”, care a fost grav afectat de recesiune după scăderea accentuată a veniturilor din publicitate şi a migrării cititorilor spre mediul online.

„The Boston Globe” citează doi posibili ofertanţi potrivit cărora The New York Times Co. a angajat deja banca Goldman Sachs pentru a intermedia o posibilă vânzare a cotidianului. Compania aşteaptă să primească oferte pentru cumpărarea ziarului în următoarele 2 săptămâni.

Purtătorul de cuvânt al The New York Times Co., Catherine Mathis, a refuzat să comenteze informaţiile privind vânzarea cotidianului.

Anunţul vine la câteva zile după ce cea mai mare uniune sindicală, Boston Newspaper Guild, care cuprinde personalul editorial, de publicitate şi afaceri, a refuzat să accepte scăderea costurilor cu încă 10 milioane de dolari. În aceste condiţii, Times Co. a redus salariile cu 23% pentru a realiza costurile propuse. Sindicatul a reclamat compania pentru practici de muncă incorecte.

Pierderi de 50 de milioane de dolari în 2008

Recent, Times a renegociat contractele cu majoritatea sindicatelor, anunţând că este nevoie de o reducere a costurilor anuale cu 20 milioane dolari şi de eliminarea garantiilor, pentru a se evita închiderea ziarului.

„The Boston Globe”, care are o istorie de 137 ani, a pierdut, în 2008, 50 de milioane de dolari, din cauza prăbuşii publicităţii şi a reorientării cititorilor spre mediul online. 

SURSA: „USA Today”