Colaps la „Big Board” pentru Manchester United

În ediţia sa de duminică, cotidianul britanic Daily Mail relatase că familia Glazer, acţionarul majoritar al grupării din Premier League, ar fi renunţat să cedeze participarea sa. Potrivit sursei, patronii de pe Old Trafford au apreciat ca prea scăzute ofertele pe care le-a primit.

Marţi, grupul, care este cotat la New York Stock Exchange, a înregistrat o scădere de 18,22 la sută. Astfel, a pierdut 700 milioane de dolari din capital.

Aceasta este cea mai mare scădere de acţiuni la o singură şedinţă de la introducerea clubului la „Big Board”, în 2012.

Cei doi potenţiali cumpărători rămaşi în cursă au făcut oferte apropiate. Este vorba despre fondatorul şi preşedintele director-general al grupului petrochimic Ineos, Jim Ratcliffe, şi şeicul Jassin Ben Hamad al-Thani, preşedintele Qatar Islamic Bank (QIB). Ofertele estimează valoarea clubului la aproximativ 5 miliarde lire sterline (6,3 miliarde dolari).

Conform Daily Mail, Glazer speră la zece miliarde de lire pentru a ceda controlul clubului. Glazer deţine două treimi din capital, dar totalitatea drepturilor de vot.

United schimbă patronul

În urmă cu câteva zile, presa anunța că fiul emirului Qatarului, Jassim bin Hamad bin Khalifa Al-Thani, e gata să cumpere. El i-a convins pe cei din familia Glazer să vândă. Sursa scria despre qatarez că va plăti nu mai puțin de 7 miliarde de dolari pentru a deveni noul patron al clubului de pe Old Trafford.

Jassim bin Hamad bin Khalifa Al-Thani câștiga lupta pentru cumpărarea „Diavolilor Roșii” cu miliardarul britanic Jim Ratcliffe.

Șeicul a făcut mai multe oferte în ultima perioadă, însă abia acum a ajuns la un acord cu familia Glazer. Adam Glazer, copreşedinte executiv, şi fratele său Joel au fost cei care au ezitat să cedeze clubul. Spre deosebire de ceilalţi fraţi, Kevin, Edward şi Bryan, şi sora lor Darcie.

Jassim bin Hamad bin Khalifa Al-Thani i-a convins pe cei din familia Glazer. El va plăti nu mai puțin de 7 miliarde de dolari pentru a deveni noul patron al clubului de pe Old Trafford.

Jassim bin Hamad bin Khalifa Al-Thani a câștigat lupta pentru cumpărarea „Diavolilor Roșii” cu miliardarul britanic Jim Ratcliffe, care a acceptat înfrângerea.

Potrivit unui raport din martie al Financial Times, prețul acțiunilor ar fi scăzut cu aproape 10%. Clubul Manchester United ar valora în prezent doar 1,3 miliarde de lire sterline, aproximativ 1,5 milioane de euro.