Aşadar, pentru prima dată, consumatorii vor putea să asculte muzica preferată chiar şi atunci când înoată sau fac duş. Mai mult decât atât, căştile sunt prevăzute cu o memorie internă de 4GB, care permite stocarea de fişiere audio direct în aparat, fără a mai fi nevoie să purtaţi telefonul peste tot după dumneavoastră.

Căştile interne au fost realizate de o companie aflată la început de drum, numită Bragi, care a fost finanţată de utilizatorii unei platforme online de încurajare a afacerilor, numită Kickstarter. Dezvoltatorii produsului au primit astfel aproape 3 milioane şi jumătate de dolari de la 16.000 de utilizatori ai platformei care au crezut în ideea lor de afaceri.

Căştile sunt wireless şi permit ascultarea de muzică prin intermediul conexiunii Bluetooth. Ele sunt prevăzute, de asemenea, cu un sistem de monitorizare a activităţilor fizice care poate măsura distanţele parcurse, viteza, cadenţa paşilor, bătăile inimii sau caloriile cosumate.

Dispozitivul are şi un accelerometru încorporat care poate fi controlat cu ajutorul gesturilor. De exemplu, puteţi răspunde la un apel dacă înclinaţi capul sau puteţi afla starea vremii dacă vă uitaţi spre cer. Preţul de pornire nu va fi mic, întrucât se estimează că va costa în jur de 300 de dolari, dar toate opţiunile revoluţionare pe care le are aparatul vor cuceri cu siguranţă mulţi consumatori.RADOR