Grupul german E.ON a anunţat că a finalizat construcţia celui mai mare parc eolian din lume, Roscoe, amplasat în statul american Texas, pe o suprafaţă de circa 405 kilometri pătraţi, cu o capacitate de 781,5 megawaţi şi în care a investit peste un miliard de dolari, transmite Reuters.

„Finalizarea construcţiei celui mai mare parc eolian din lume a necesitat investiţii de peste un miliard de dolari, acorduri cu mai mult de 300 de propietari de terenuri şi gestionarea unei forţe de lucru de peste 500 de muncitori”, a declarat directorul executiv pentru America de Nord al E.ON Climate and Renewables, divizie a grupului german.

627 de “morişti”

Complexul eolian are 627 de turbine fabricate de Mitsubishi, General Electric şi Siemens.
În 2006, Texas a devenit primul stat american din punct de vedere al capacităţii de producere a energiei electrice folosind forţa vântului.
Spre deosebire de centralele care produc energie electrică prin arderea combustibililor fosili, fermele eoliene nu emană dioxid de carbon, unul dintre gazele considerate responsabile pentru încălzirea globală. Centralele eoliene ajută, în plus, la revitalizarea economiilor din zonele slab populate.

SURSA:Mediafax