Nelu Tătaru este extrem de îngrijorat. Decizia CCR publicată în Monitorul Oficial poate produce un adevărat dezastru. Chiar și persoanele infectate pot pleca din spital și pot duce virusul în comunitate.

Nelu Tătaru anunță dezastrul

Există riscul ca numărul cazurilor să crească.  „Există acest risc ca numărul cazurilor să crească. Noi gestionăm o creştere a numărului de cazuri pe trei perioade de relaxare, pe weekenduri prelungite, pe sărbători, incepând cu sărbătorile pascale, cu Rusaliile, cu sărbătorile de 1 Mai şi mergând pe o eventuală a patra perioadă de măsuri de relaxare, dar în acest context trebuie să evaluăm foarte bine cresterea numărului de cazuri, iar din punct de vedere legislativ, în aceste două zile noi am pregătit un proiect de lege tocmai pentru a pune în conformitate un act legislativ cu recomandările Curţii Constituţionale, având în vedere acest lucru, în zilele următoare, poate chiar mâine, să avem o şedinţă de guvern în care să adoptăm acest proiect de lege şi să îl trimitem către Parlament” a spus Tătaru care speră ca noua lege să ajungă în vigoare cât mai repede.

„În ultima săptămână, noi am efectuat transferuri din anumite spitale, secţiile de terapie intensivă care erau pline, către alte spitale care puteau primi aceşti pacienţi. Dacă ne uităm la numărul de decese, noi trebuie să ştim că aceste decese sunt alte pacienţilor cu afecţiune gravă, în general intubat, şi deci putem şti că cei din terapie intensivbă sunt cei care au şi rata mare de decese”, a explicat ministrul.