Fermele eoliene din zona de Nord-Vest a Statelor Unite, care dă în Oceanul Pacific, construite cu bani guvernamentali și menținute cu taxele pe care le plătește contribuabilul american, sunt plătite acum, pur și simplu, ca să nu producă energie electrică, pentru că se confruntă cu o supracapacitate de producție în raport cu cererea.

Administrația de Energie din Bonneville a fost nevoită să închidă punctele de energie eolianătimp de 200 de ore în 38 de zile.

"Este un sistem care funcționează în timp real, în sensul că trebuie să produci atât de multă energie pe cât consumi la un moment dat", spune purtătorul de cuvânt al BPA despre energie regenerabilă.

În consecință, administrația din Bonneville trebuie să compenseze companiile cu jumătae din costurile pierderilor, adică 50 de milioane de dolari pe an.
<script type="text/javascript" src="https://video.foxnews.com/v/embed.js?id=1493856438001&w=466&h=263"></script><noscript>Watch the latest video at <a href="https://video.foxnews.com">video.foxnews.com</a></noscript>