Avertisment înfiorător: ”Ne vor muri oamenii de frig în case!”, pe fondul creșterii galopante a prețului la gaze și energie electrică.

Vicepreședinte PSD Teleorman enumeră propunerile concrete făcute de social-democrați pentru a-i ajuta pe români să treacă iarna, dar și pe termen mediu, pentru a împiedica o și mai mare creștere a costurilor cu utilitățile.

Avertisment înfiorător: ”Ne vor muri oamenii de frig în case!”. ”Cîțu se face că lucrează”

”În timp ce Florin Cîțu asigură prezența unor focare de pandemie la București, prin congresul PNL, semi-guvernul său târăște semi-soluții la actuala criză din domeniul energiei. Prețurile la facturi continuă să crească, iar domnul Cîțu sare din întâlnire în întâlnire cu firmele mari din energie pentru a se face că lucrează.

Realitatea este că soluțiile vehiculate nu sunt cele corecte!

Salut și susțin cererea colegilor mei, la Parlamentul European, de a dezbate o rezoluție cu privire la creșterea prețurilor la energie. Este o temă de interes european, dar soluțiile sunt inclusiv naționale – soluții pe care actualul ministru, Virgil Popescu, le ignoră.

Măsurile corecte pentru rezolvarea crizei sunt cele propuse de PSD: compensarea facturilor simultan cu imprementarea unui mecanism de reglare a prețului in piața de energie ; creșterea capacității interne de producție de energie.

”Să nu mai importăm energie”

Redeschiderea centralei de la Mintia și sprijinirea celorlalte centrale să funcționeze la întreaga capacitate, astfel încât să nu mai importăm energie; adoptarea unei Hotărâri de Guvern prin care să se dea posibilitatea consiliilor de administrație de la Hidroelectrica și Nuclearelectrica să limiteze marja de profit a acestor două companii de stat, astfel încât prețul final la energia produsă de ele să scadă și să foreze astfel și scăderea celorlalte prețuri la energie de pe piață (practic, cele două firme să devină Market Maker voluntar).

Soluțiile le-am prezentat cu mult în avans prin postările din data de 22 Decembrie 2020 si 02 Septembrie 2021, ele fiind îmbrățișate de guvern, mult dupa acele date doar dintr-un orgoliu stupid, fără a empatiza cu societatea.

”O horă hulpavă și hrăpăreață pe banii românilor”

Domnii Cîțu și Popescu sunt prinși, alături de PNL și UDMR, într-o horă hulpavă și hrăpăreață pe banii românilor. Ar trebui cu toții să înțeleagă că actuala criză este doar începutul. Creșterile de peste 24% la curent, 20% la gaze (simulările arătând că pot atinge chiar și 300%) și cam 13% la combustibili se vor dubla sau tripla în anii următori! Legea consumatorului vulnerabil, dacă ar fi intrat în vigoare anul acesta, ar fi ajutat niște oameni care în iarna lui 2021 se vor chinui cu frigul din case!

Ce vor face guvernanții atunci când Europa va cere rezultatele pentru Fit for 55, adică 55% reducerea emisiilor de carbon, în mai puțin de nouă ani? Dar Green Deal, adică neutralitate carbonică în 2050?

Nouă ne vor muri oamenii de frig în case, în timp ce restul Uniunii are state responsabile care îmbrățișează tehnologii verzi.

Virgil Popescu coordonează un dezastru național în energie, iar Florin Cîțu își tot așteaptă coroana de la PNL și ne plictisește cu teorii libertariene despre piața liberă. Între timp, umblă pe la firme mari din energie, cerșind scăderea prețurilor. Rușine!”, a declarat Mădălin Borş.