Cea mai mare creştere a preţurilor a fost operată de Rompetrol, care a scumpit benzina cu opt bani/litru, iar motorina, cu patru bani. Astfel, EFIX Benzina 95 a ajuns 5,44 lei litrul, de la 5,36 de lei, în timp ce Benzina ALTO 101 a ajuns la 6,09 de la 6,01 lei.

Un litru de motorină EFIX Diesel s-a scumpit de la 5,31 de lei la 5,35 de lei, iar unul de Diesel ALTO 55 a ajuns 5,76 lei, de la prețul anterior de 5,72 de lei.
Cea mai mare companie de pe piaţa românească, OMV Petrom, a majorat preţul sortimentelor de benyină cu şapte bani/litru, iar motorina, cu trei bani/litru, ne-au declarat oficialii companiei.
OMV Petrom nu mai publică pe site-ul propriu din luna aprilie prețurile medii ale carburanților, aplicând un alt sistem prin care poți vedea prețurile medii din fiecare stație.

capital.ro a publicat la începutul lunii iulie un articol prin care arătam unde găsești cele mai mici prețuri din București, iar acestea se aflau la trei stații de pe Bd. Constantin Brâncoveanu.

Dacă pe 2 iulie cel mai ieftin sortiment de benzină costa 5,17 lei/litru, așa cum se poate vedea și din bonul fiscal anexat la articolul de mai sus, la finele lunii iulie același sortiment la aceeași stație costa 5,38 lei/litru, adică mai mult cu 21 de bani.

La începutul lunii august prețul pentru același sortiment de benzină era de 5,27 lei, adică cu 11 bani mai puțin.

După 15 august, compania a mai operat o scădere a preţurilor, astfel că un litru de benzină Premium 95 costa 5,17 lei.

Conform siteului companiei, astăzi, la aceeaşi staţie, litrul de benzină Premium fără plumb 95 costă 5,24 lei.

Un litru de benzină Top Premium 99+ costă 5,61 lei/litru, cu şapte bani mai mult decât ieri, Euro Diesel 5 costă 5,25 lei/litru, iar OMV Diesel 5,43 lei/litru, adică cu trei bani în plus.