Înțeleg de ce avem atât de multe trattorii, osterii și shaormerii, însă aștept ca orașul nostru să capete într-o proporție echitabilă si alte restaurante cu bucătării care pot fi la fel de mult pe gustul românilor (de ex: spaniolă, portugheză sau poate chiar și anglo-saxonă), iar acestea să reînvie economic și alte zone ale orașului care merită să fie, în egală măsură, vizitate și admirate.
Nada Mas e un restaurant cu specific spaniol, deschis in toamna lui 2011 în locul lui Byblos, local care a rezistat niște ani buni chiar în spatele Ateneului.
Spațiul este destul de mare, la parterul unui bloc vechi de pe Nicolae Golescu, o stradă destul de aglomerată cu baruri, restaurante și cafenele, foarte aproape de obiectivele turistice majore ale orașului.
Pentru această schimbare a fost renovat și noul loc arată la fel de bine ca Byblos pe vremuri: e luminos, aerisit, cu un aer foarte modern. Poate un pic prea minimalist pentru gustul meu. Și spun asta pentru că la prima vedere, mai ales în timpul zilei când este destul de gol, ai zice că e de fapt un bistrou unde poți să mănci o supă, niște salate și câteva preparate de bază. Însă o dată ce consulți meniul îți dai seama că prețurile și pretențiile bucătăriei sunt departe de ceea ce găsești în mod obișnuit într-un bistrou. 

Seara localul are un farmec aparte și o atmosferă foarte plăcută, pentru că este mai mereu plin, luminat discret și are acele geamuri mari prin care poți să admiri o parte din Ateneul Român și să urmărești detașat agitația străzii estompată sonor de zumzetul localului și de muzica pusă în surdină pe care eu unul am găsit-o foarte potrivită cu ambianța locului.

Ospătarii care ne-au servit acolo s-au achitat de fiecare dată destul de onorabil de sarcinile lor, chiar și într-o seară de vineri când localul era arhiplin și noi ocupam o masă destul de mare cu o mulțime de cereri și întrebări. Meniul încape pe o foaie A3 și este, în mare măsură, dedicat fripturilor și preparatelor din pește sau fructe de mare. “Nimic mai mult”, după cum spune și numele restaurantului. Mâncarea este bună iar prețurile destul de mari, mai ales dacă alegeți una dintre fripturile cu preț la suta de grame și nu vă lămuriți din capul locului cu ospătarul la ce “povară” vă înhămați. Însă, pe de altă parte, carnea pe care am gustat-o acolo este foarte bună și își merită cu prisosință prețul, mai ales dacă faci o comparație cu raportul calitate-preț întâlnit în steak-house-urile pe care le-am vizitat eu în București.

Ce-am încercat și ne-a plăcut

La aperitiv noi am luat un platou de tapas cu mezeluri și brânzeturi spaniole (45 de lei), toate foarte bune, însă destul de puține. Vă recomand să întrebați ospătarul de supa zilei (15 lei) sau să încercați mai degrabă o salată. La capitolul fripturi, am fost cu toții mulțumiți de ce-am primit în farfurie, cu o notă specială pentru fripturile de vită. La desert vă recomand Tostadas în sos de nuci (17 lei) sau cheese cake cu fructe de pădure (20 de lei).

Legendă

Mâncare: 3 puncte din 5
Serviciu: 3 puncte din 5
Atmosferă: 3 puncte din 5

Nada Mas
Str. Nicolae Golescu nr. 16
021.313.20.91, 021.310.11.52
www.nadamas.ro