Deși are dimensiuni reduse, suprafaţa de încărcare este de 1,7 ori mai mare decât cea  a generaţiei anterioare de încărcătoare wireless LG. Noul model este compatibil cu încărcătorul standard micro-USB de 5 pini, oferind astfel  o performanţă de încărcare şi confort la un nivel superior.

WCP-300 foloseşte tehnologia inducţiei electromagnetică şi respectă standardul Qi, certificate de către Wireless Power Consortium. Inducţia electromagnetică generează un câmp magnetic care, la rândul său, generează un curent electric care încarcă bateriile din dispozitivul amplasat pe încărcător. Certificarea va asigura compatibilitatea lui WCP-300 cu toate smartphone-urile care dispun de standardul Qi.

Pe piaţa din Statele Unite, atât LG Spectrum 2, cât şi Nexus 4 dispun nativ de posibilitatea încărcării wireless, eliminând astfel necesitatea achiziţionării unei carcase separate. LG consideră că suportul nativ pentru încărcarea wireless este esenţial pentru dezvoltarea standardului acestei tehnologii.

Angajamentul LG este  de a oferi consumatorilor o experienţă de utilizare superioară introducând pe piaţa globală smartphone-uri cu tehnologii avansate de încărcare wireless.