MediaPro Interactive a lansat un serviciu de vizionare de filme online contracost  pentru a încuraja utilizatorii să apeleze la alternativele legale la torrenţi şi alte tipuri de piraterie. Vizionarea unui film pe Muvix.ro costă 1,19 euro şi nu include opţiunea download, iar plata se face prin card sau sms.

Muvix.ro este un site unde internauţii pot vedea filme online contracost, în deplină legalitate. Oferta specială de sărbători constă într-o serie de filme care pot fi văzute gratuit, unul dintre tilurile disponibile fiind „Filantropica”, cu Mircea Diaconu şi Gheorghe Dinică în rolurile principale. Serviciul este de tip video on demand iarfilmele pot fi vizionate la o calitate de 1200Kbps. Portofoliul include în prezent peste 30 de filme româneşti şi străine iar oferta coincide în mare parte cu cea a centrelor de închiriat DVD-uri, doar că filmele sunt mai vechi.

„Suntem bucuroşi că ne-am parteneriat cu MediaPro Interactiv în dezvoltarea şi lansarea serviciului Muvix.ro. Nu puteam avea o mai bună confirmare a rezultatelor investiţiilor noastre în online din ultimul timp şi în tehnologii precum Silverlight, ce revoluţionează serviciile publisherilor media”, a declarat Todi Pruteanu, Platform Strategy Manager Microsoft România.

Piaţa se îndreaptă către conţinutul plătit

Accesul la un film costă 1,19 euro şi presupune doar vizionarea online, nu şi posibilitatea de download, iar plata poate fi efectuată fie prin sms fie online, prin card. „Calitatea conţinutului şi protejarea drepturilor de autor sunt asigurate prin intermediul Microsoft Silverlight, un download ce se instalează în doar câteva secunde şi permite consumatorilor media noi experienţe, la cea mai bună calitate”, scrie în comunicatul de presă.

„Într-o piaţă în care filmele noi apar pe serviciile «celebre» a doua zi de la premiera mondială, a lansa un astfel de site cu plată poate fi o nebunie. Cineva însă trebuia să încerce, aşa că am făcut-o noi. Viitorul ne va arăta dacă piaţa se va îndrepta către conţinut plătit, aşa cum am pariat noi”, afirmă Orlando Nicoară, General Manager al MediaPro Interactiv.

Cei obisnuiţi să urmărească filme la televizor găsesc pe site instrucţiuni pentru a putea conecta calculatorul sau laptop-ul la televizor, în funcţie de tipul de aparatură pe care îl deţin.