HP Inc este o nouă entitate juridică care s-a desprins din HP România. Astfel, în prezent există HP Enterprise, HP GeBOC şi HP Inc, care se ocupă de afacerea cu imprimante şi sisteme personale.  Mugur Pantaia este managing director la HP Inc de la 1 noiembrie 2015 şi are în subordine în jur de 1.000 de angajaţi. La nivel global, HP Inc are 50.000 de angajaţi, iar în primul trimestru al anului a înregistrat afaceri de 12 miliarde de dolari. Compania este numărul unu pe piaţa de printing, cu o cotă de 43% şi lider pe segmentul de staţii grafice. HP are o cotă de piaţă de 18% pe segementul desktop şi 17% pe cel de laptopuri, conform datelor IDC.

Strategia companiei din acest an se va concentra pe cele două ramuri: printing şi sisteme personale. „Anul acesta vom lansa în România phabletul Elite X3, vom lansa noi copiatoare A3, iar la finalul anului primele imprimante 3D dedicate mediului de business”, a declarat Pantaia.

O nouă tehnologie

HP Inc a lansat şi o nouă linie de produse PageWide şi un portofoliu nou de echipamente şi servicii de imprimare. "Tehnologia PageWide redefineşte procesul de imprimare pentru toate tipurile de afaceri, mici sau mari”, spune Mugur Pantaia. “Echipamentele de imprimare tradiționale nu au reuşit să răspundă fără compromis celor 3 cerințe fundamentale: viteză, calitate şi cost. Tehnologia PageWide îndeplineşte toate aceste trei criterii şi le permite clienților să aleagă soluția corespunzătoare în funcție de nevoile lor de business, la un cost mult mai accesibil”, a adăugat acesta.

Tehnologia HP PageWide este o tehnologie de imprimare dovedită, fiabilă şi scalabilă dezvoltată de HP, care a livrat peste 140 de miliarde de pagini digitale de înaltă calitate, prin intermediul imprimantelor HP, inclusiv imprimante de format mare și echipamente de tip web-press. La începutul anului viitor, HP va extinde și mai mult utilizarea tehnologiei PageWide pentru a redefini piaţa copiatoarelor cu un nou portofoliu de imprimante și echipamente multifuncţionale (MFP) de format A3. Imprimantele au preţuri cuprinse între 299 euro şi 1.299 euro.

“Piaţa de printing nu a scăzut, e în creştere şi va continua această tendinţă în următorii ani”, a mai spus Pantaia.