Firefox 12 vine cu 85 de îmbunătăţiri mai mult sau mai puţin importante. Funcţia cea mai interesantă este cea a actualizărilor silenţioase. Deşi, Mozilla intenţiona să introducă această funcţie odată cu Firefox 13, inginerii de soft ai companiei au încorporat-o în browserul lansat săptămâna aceasta.

“Firefox a simplificat procesul de actualizare pentru utilizatorii sistemului de operare Windows renunţând la User Account Control (UAC), dialogul de securitate. Odată ce un utilizator dă permisiunea explicită browserului Firefox de actualizare automată la prima instalare, nu va mai fi deranjat de viitoarele actualizări” , se arată într-un post pe blogul oficial Firefox. Acest lucru înseamnă că versiunile noi ale web browser-ului sunt instalate fără intervenţia utilizatorului, de îndată ce devin disponibile prin canalul oficial.

Anul trecut, Mozilla a împrumutat strategia celor de la Google de lansare a mai multor versiuni ale browserului de-a lungul unui an. În trecut, trecea mai mult de 12 luni între versiunile Firefox. Anul acesta Mozilla a lansat deja Firefox 10, 11 şi 12. Printre noutăţile Firefox 12 se mai numără download manager-ul, care  permite descărcarea automată din adresele URL adăugate, un set actualizat de controale media pentru funcţia de redare video prin API HTML 5, iar dezvoltatorii nu mai trebuie să dea reload pentru a vedea mesajele din Web Console.
Cel mai popular browser web la nivel mondial este Internet Explorer cu o cotă de piaţă de 53,8%, urmat de Firefox cu 20,5% şi Chrome cu 18,5%, conform datelor Net Applications.

Firefox 12 poate fi descărcat de AICI