Motorola a obţinut în trimestrul al treilea un profit net de 12 milioane de dolari, cu care a surprins analiştii, după pierderi de 397 milioane de dolari în aceeaşi perioadă a anului 2008, şi a emis previziuni peste aşteptări privind rezultatele din ultimele trei luni ale anului.

În trimestrul al patrulea, Motorola va începe comercializarea a două noi modele de telefoane prevăzute cu sistemul Google Android, cu care vrea să recupereze din cota pierdută în favoarea iPhone.

Compania a anunţat totodată că a majorat planul de reducere a cheltuielilor în acest an cu 100 de milioane de dolari, la 1,9 miliarde dolari. Veniturile au scăzut cu 27%, la 5,45 miliarde de dolari, fiind sub aşteptările analiştilor de pe Wall Street, de 5,54 miliarde dolari.

Compania a livrat 13,6 milioane de telefoane în trimestrul al treilea, comparativ cu 25,4 milioane de aparate în intervalul similar din 2008. Investitorii vor fi mai interesaţi de evoluţia livrărilor în trimestrul al patrulea, odată cu lansarea pe piaţă a noilor modele.

În primele nouă luni ale anului 2009, Motorola a consemnat pierderi nete de 171 milioane de dolari, în scădere de la 584 de milioane de dolari în urmă cu un an. Vânzările au scăzut cu 29%, la 16,3 miliarde de dolari, de la 23 de miliarde de dolari în intervalul similar din 2008.

SURSA: Mediafax