Motorola, producatorul de telefoane mobile numarul unu in urma cu 10 ani, ar putea ajunge pe pozitia a patra in topul companiilor de profil, pe fondul pierderii cotei de piata in favoarea rivalului LG Electronics.

Motorola ar putea anunta astazi o scadere cu 26% a vanzarilor la 26,1 milioane de terminale mobile vandute in trimestru al doilea, conform estimarilor analistilor chestionati de Bloomberg.

Nokia si Samsung au devansat deja Motorola, insa si LG a anuntat saptamana trecuta o majorare de 45% a livrarilor, la 27,7 milioane de telefoane mobile.

Pablo Perez-Fernandez, analist al Global Crown Capital LLC din San Francisco, a declarat ca “Ma asteptam ca Samsung sa ii depaseasca, insa nu m-am gandit ca LG va devansa Motorola. Declinul este mult mai acut decat am estimat”.

Raimundo Archibold, analist al Kaufman Brothers LP din New York, este de parere ca Motorola si-ar putea recastiga cota de piata daca isi va imbunatati terminalele mobile. Acesta a mai adaugat ca ultimele mobile lansate de Motorola, printre care Rokr E8 si Z9, nu sunt la fel de peformante ca si handset-urile incadrate in aceleasi limite de pret, cum ar fi Apple iPhone.

Sursa: Bloomberg