Motorola, al patrulea producător de telefoane mobile la nivel mondial, a lansat, joi, primul terminal care foloseşte platforma Android şi care este văzut ca o ultima şansă a americanilor de reveni în top.

Telefonul, care foloseşte sistemul de operare Android 1.5 Cupcake al celor de la Google, este de tip slide-out, are o mini-tastatură şi o cameră foto de 5 megapixeli. Terminalul se va numit Cliq în Statele Unite şi Dext pe restul pieţelor.

Cliq are un ecran de 3,1 inch (7,87 cm) cu o rezoluţie de 320 x 480 pixeli, video player şi o mufă audio de 3,5 mm. Fiind un telefon Google, terminalul va oferi acces la la serviciile Google Maps, Google Voice Search, Picasa, Gtalk. Alte aplicaţii incluse sunt Amazon MP3 Store,  YouTube, Shazam, Last.fm, Imeem, Yahoo! şi Windows Live. Bateria are o autonomie de 6 ore în regim de convorbire şi 320 de ore în stand-by.

Celularul va fi disponibl peste Ocean în oferta operatorului Deutsche Telekom T-Mobile, începând cu al patrulea trimestru. În Europa, telefonul va fi livrat în Franţa şi Marea Britanie de către France Telecom, iar în Spania de cei de la Telefonica.

Preţul acţiunilor companiei Motorola a crescut cu 2% în urma anunţului lansării terminalului.

SURSA: Engadget