Moscova se confruntă cu o explozie a cazurilor de COVID

Serghei Sobianin a explicat în cursul unei reuniuni prin videoconferinţă cu responsabili guvernamentali responsabili cu lupta anti-COVID că Moscova ar putea ajunge vineri la 9.000 de cazuri, de la 3.000 de cazuri depistate zilnic.

„Cel mai probabil, ne confruntăm cu variante noi, mai agresive şi cu răspândire mai rapidă”, a declarat Serghei Sobianin.

Totodată, acesta a menţionat că, la Moscova, cazurile depistate zilnic au crescut în câteva zile de la 3.000 la 7.000 iar „mâine (vineri n.r.), potrivit datelor preliminare, numărul ar putea fi mai mare de 9.000. (…) Este triplu, este o dinamică imensă pe care nu am observat-o în valurile anterioare”.

Vaccinarea obligatorie a tuturor angajaţilor din sectorul serviciilor

De asemenea, primarul Moscovei a decretat miercuri vaccinarea obligatorie a tuturor angajaţilor din sectorul serviciilor. Aproximativ 60% dintre ei, adică două milioane de persoane, trebuie să fie vaccinaţi până la 15 august.

Din decembrie 2020, doar 19 milioane de ruşi, din 146 de milioane de locuitori, au primit cel puţin o doză de vaccin, conform recensământului site-ului Gogov, care colectează date din regiuni şi mass-media, în lipsa unor statistici naţionale oficiale.

La Moscova, 1,8 milioane de persoane au primit cel puţin o injecţie, dintre cele aproximativ 13 milioane de locuitori înregistraţi oficial. În schimb, de aproape un an, aparatul de stat şi mass-media publice insistă pe buna gestionare a crizei sanitare şi eficienţa Sputnik V, un vaccin dezvoltat de Rusia şi disponibil de mai bine de şase luni. Amintim că Rusia a devenit joi, 17 iunie, cea mai afectată ţară europeană de la începutul pandemiei, înaintea Regatului Unit, cu 127.992 de decese înregistrate de guvern.

Sursa foto: Dreamstime