Morgan Stanley recomandă susţinerea leului pe pieţele valutare în raport cu forintul unguresc, cel puţin pentru următoarele trei luni, pariind pe îmbunătăţirea performanţelor economice ale României şi pe revenirea monedei naţionale, care trebuie să “prindă din urmă” concurenţii regionali.

Banca americană de investiţii notează că economia României va avea performanţe mai bune decât cea a Ungariei în următorii ani, iar ciclul de relaxare a dobânzii cheie va avea un impact mai redus asupra monedei locale deoarece jucătorii din piaţă sunt conştienţi că există intervenţiilor Băncii Naţionale, potrivit Mediafax..

În continuare, banca subliniază că leul a recuperat mai greu decât alte valute din regiune deprecierile din timpul crizei, deoarece a fost afectat anul trecut de o criză politică de mai multe luni.

În acelaşi timp, “riscurile politice s-au calmat în România după formarea rapidă a noului guvern, în timp ce piaţa ungară ar putea rămâne gălăgioasă înainte de alegerile de acolo”, consideră Morgan Stanley.

În Ungaria vor avea loc alegeri generale în aprilie-mai 2010.

Cursul forint/leu se situa în jurul nivelului de 65,056 la 10:03 GMT (12:03 ora României), aproape de minimul ultimelor trei săptămâni, de 65,5368 forinţi/leu, notează Reuters.

SURSA: Mediafax