Monica Niculescu s-a descurcat foarte bine în setul 1. Ea a reușit să se impună cu 7-6 într-o manieră entuziasmantă. Iberica a avut de fiecare dată replică, dar greșelile au costat-o scump. Garbine Muguruza a revenit totuși în setul secund, pe care a reușit să și-l adjudece cu 6-4. Românca nu a renunțat niciodată la luptă, iar în setul 3 a dat tot ce a avut mai bun pe teren.

Astfel meciul de tenis dintre Monica Niculescu și Garbine Muguruza s-a încheiat cu 7-6, 4-6, 6-2. Puțini se așteptau la această victoria, iar sportiva din România a produs un adevărat cutremur. Următorul meci va fi la fel de greu ca și acesta. Daneza Caroline Wozniacki îi va fi adversară, însă există șanse ca ea să fie învinsă.

Fostul numărul 1 mondial nu traversează cea mai bună perioadă a da, după ce anul trecut a fost unul de excepție. Aceasta a fost diagnisticată cu o boală severă, artrită reumatoidă și are de multe ori dureri de oase.

„Ştiam că există riscul să nu poată participa la Jocurile Olimpice, dar pe de altă parte nu ştim cum va decurge acest sezon. Nu ştim cât timp va mai putea să joace tenis. Suntem într-o nouă situaţie, după ce a fost diagnosticată cu acea boală anul trecut. Pentru moment suntem bucuroşi când se trezeşte şi se poate antrena în acea zi”, a spus Piotr Wozniacki pentru Sport.pl.

A aflat înainte de US Open. ”A fost şocant, normal. Sunt fericită pentru cât de optimistă am rămas în ultima perioadă. Am simţit o anumită oboseală după competiţiile disputate în această vară. M-am trezit într-o zi şi nu puteam ridica mâinile deasupra capului. M-am speriat rău”, a spus Wozniacki, la Singapore.