Revenirea Simonei Halep pe terenul de tenis la Miami Open, după ce TAS i-a redus suspendarea pentru dopaj, a stârnit controverse și reacții contradictorii în circuitul feminin.

Organizatorii turneului din SUA i-au acordat un wild-card Simonei Halep, ceea ce a declanșat critici din partea unor jucătoare, printre care și Caroline Wozniacki. Aceasta a susținut că sportivele implicate în cazuri de dopaj nu ar trebui să primească invitații directe la marile turnee, ci să își înceapă revenirea cu turnee mai mici.

O fostă jucătoare de tenis, critică la adresa Simonei Halep

Anabel Croft, o fostă jucătoare britanică de tenis, a venit la rândul ei cu o perspectivă similară la această situație. Ea afirmă că unele colege nu par să fie fericite că Halep a revenit și că aceasta ar putea crea tensiuni pe viitor. Croft a remarcat că, deși Halep a primit felicitări doar de la Alize Cornet, majoritatea jucătoarelor nu au comentat sau au evitat chiar subiectul.

În plus, Croft a subliniat complexitatea cazului Simonei Halep și circumstanțele care au condus la reducerea suspendării sale. De asemenea, fosta jucătoare și-a exprimat îngrijorare cu privire la corectitudinea acordării wild-cardurilor jucătoarelor implicate în cazuri de dopaj și a subliniat că jucătorii trebuie să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile lor.

„Va fi interesant ce se va întâmpla în vestiar, după această discuție în contradictoriu. Nu cred că atmosfera va fi așa bună, cred că va fi o tensiune pe care să o tai cu cuțitul.

E foarte interesant întotdeauna ce se întâmplă cu jucătorii veniți după suspendare, cum își fac revenirea. Organizatorii vor fi mereu dispuși să ofere wild-carduri numelor mari, pentru că acești jucători îți asigură vânzarea de bilete.

Dar este corect? Nu ar trebui jucătorii aflați în această situație să își asume responsabilitatea pentru ce au făcut? Chit că e vorba de un produs contaminat, tot trebuie să îți asumi responsabilitatea.

Nu știm adevărul și probabil nu vom ști niciodată ce s-a întâmplat, dar e clar că suspendarea Simonei a fost redusă de la 4 ani la doar 9 luni. Acum s-a întors, dar cred că Halep va fi o problemă pentru multe jucătoare, având în vedere că e o campioană atât de mare.

E clar că restul fetelor din circuit nu sunt fericite că s-a întors”, a spus Annabel Croft pentru Sky Sports.

Scandalul dintre Caroline Wozniacki şi Halep ţine prima pagină a ziarelor sportive din toată lumea

Cea mai vocală contestatară a Simonei Halep din ultimele zile a fost Caroline Wozniacki, care a spus că jucătorii suspendaţi pentru dopaj nu a trebui să mai beneficieze de wild card-uri.

Presa internaţională a relatat pe larg despre schimbul de replici dintre Wozniacki şi Halep.

„Simona Halep i-a răspuns tăios Carolinei Wozniacki. Simona Halep a fost enervată de comentariile făcute de Caroline Wozniacki despre presupusul ei dopaj, într-un război al declarațiilor între cele două vedete din tenis”, notează Metro.

„Simona Halep a fost recunoscătoare pentru wildcard-ul primit la Miami Open și i-a răspuns dur Carolinei Wozniacki, după ce aceasta a criticat-o”, scrie Tennis.com.

„Simona Halep a răspuns, după comentariile făcute de Caroline Wozniacki, conform cărora jucătorii suspendați pentru dopaj nu ar trebui să primească wildcard-uri în momentul revenirii în tenis”, au afirmat jurnaliştii Sky Sports.

„Întrebată despre revenirea Simonei Halep, Caroline Wozniacki a spus că sportivii pedepsiți pentru dopaj ar trebui să o ia de la zero. Româncei nu i-au plăcut aceste comentarii și a fost suficient pentru a crea tensiune între cele două foste număr 1 mondial”, a punctat Univers Tennis.

Vezi aici mai multe detalii despre schimbul de replici dintre cele două jucătoare.

A fost o zi specială pentru Simona Halep

În ciuda controverselor și chiar dacă a pierdut primul ei meci de la revenirea pe teren, împotriva Paulei Badosa, Simona Halep a spus că a fost „o zi specială” pentru ea. Sportiva a recunoscut că nu este la cel mai bun nivel fizic al său, deși a încercat să se mențină în formă.

Halep nu a mai jucase un meci oficial din 29 august 2022, când era învinsă de ucraineanca Daria Snigur cu 6-2, 0-6, 6-4, în primul tur la US Open, ulterior fiind depistată pozitiv la un control antidoping efectuat la turneul newyorkez.

Beneficiara a unui wild card la turneul Miami Open, Simona a primit un cec de 23.250 de dolari și 10 puncte WTA, grație cărora va figura în clasamentul WTA publicat în data de 1 aprilie.