Ulterior, Bica a fost arestată în San Jose în octombrie şi eliberată după decizia Curţii Constituţionale a României, ca urmare a unei hotărâri a instanţei din România.

Acum, avocații Alinei Bica au solicitat, la termenul de luni, admiterea contestației în anulare în cazul Alinei Bica, invocând decizia CCR privind nelegalitatea completurilor de cinci judecători.

Avocatul a solicitat rejudecarea apelului formulat de Alina Bica, nu şi a celui al DNA. Procurorul de şedinţă a pus concluzii pentru admiterea contestaţiei, însă cu rejudecarea apelului formulat de DNA.

În România Curtea Constituţională a admis, la începutul lunii noiembrie, o sesizare a premierului Viorica Dăncilă, constatând că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi ÎCCJ pe tema constituirii completurilor de cinci judecători.

Ministerul Public costarican a decis eliberarea Alinei Bica şi A Elenei Udrea după ce a primit din partea Ministerului Justiţiei din România documentaţia prin care este retrasă cererea de extrădare formulată anterior.