PSD încearcă din răsputeri să-şi mascheze vulnerabilitatea şi să dovedească că este în continuare cel mai puternic partid din România. Şi o face în stilul tradiţional, prin zeci de mii de oameni plimbaţi cu autocarul de fiecare data când este nevoie să facă figuraţie în faţa unei scene. La mitingurile PSD te loveşte de fiecare data o imagine puternic contrastantă între feţele triste, ridate, copleşite de griji şi de nevoi, ce privesc în sus spre feţele zâmbitoare care le vorbesc despre prosperitate scrie adevarul.ro. 

S-a vorbit tare şi răspicat, ajungând până la strigăte, în încercarea de a acoperi „zgomotul de fond“ care îşi striga nemulţumirea. Tot în timpul discursului lui Dragnea, un ieşean dintr-un apartament din Piaţa Unirii, a scos o boxă pe geam şi striga „Dragnea la puşcărie”, iar din Hotelul Unirea au zburat flyere cu „România merită mai mult decât PSD“, pe care erau scrise mesaje pentru cei de la miting, încurajându-i să nu creadă cele spuse, să nu cedeze presiunilor şi să nu voteze PSD: „Ia pomenile de la PSD-ALDE, dar nu vota cu ei“, „Te ameninţă, te şantajează şi te minte cu programul de guvernare. Zi ca ei şi fă ca tine. Nimeni nu va şti cu cine ai votat“.

Protestatarii au fost nemulţumiţi că au fost delimitaţi de restul prin garduri şi nu li s-a dat voie să asiste şi la miting, că Dragnea nu vrea să dea ochii şi cu cealaltă Românie, cea care nu îi cântă în strună şi i-au tratat pe cei veniţi cu autocarele ca pe nişte intruşi, pe care i-au numit „slugi“, „asistaţi social“ şi pe care i-au acuzat că au primit bani sau că au venit la plimbare.