Potrivit 'Hospodarske noviny', aceasta este tranzacţia anului pe piaţa de combustibili din Cehia, un acord definitiv urmând să fie anunţat în scurt timp. În schimb, purtătorul de cuvânt al MOL, Tamas Berzi, a refuzat să facă comentarii. 'Nu comentăm zvonurile care circulă pe piaţă', a spus Tamas Berzi.

MOL deţine deja 24 de benzinării marca Slovnaft în Cehia şi alte 15 benzinării marca Pap Oil. Graţie noii achiziţii, grupul ungar va ajunge să deţină 273 de benzinării în Cehia, devenind al doilea jucător de pe piaţă după lanţul Benzina, controlat de grupul polonez PKN Orlen via divizia sa cehă Unipetrol, care are 340 de benzinării.

Potrivit 'Hospodarske noviny', MOL nu va plăti bani gheaţă pentru benzinăriile Agip ci va ceda grupului italian ENI participaţia sa la rafinăria de la Mantova, nordul Italiei plus o parte din benzinăriile sale italiene. De asemenea, publicaţia susţine că ENI poartă discuţii privind vânzarea participaţiei sale la Ceska Rafinerska, singura companie de rafinare din Cehia, participaţie pe care grupul italian ar putea să o vândă grupului polonez PKN Orlen.

Grupul MOL are operaţiuni în peste 40 de ţări şi aproximativ 30.000 de angajaţi în întreaga lume. Compania are o reţea de peste 1.700 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud – Est, dintre care 143 în România.AGERPRES