MOL România va reduce preţul carburanţilor cu 50 de bani pe litru în perioada 1 iulie – 30 septembrie 2022, în conformitate cu OUG 106/2022, potrivit unui comunicat transmis vineri de companie.

Prețul la pompă nu va cuprinde reducerea

„În conformitate cu prevederile OUG 106/2022, MOL România susţine acordarea reducerii preţului la benzină şi motorină. Astfel, în perioada 1 iulie – 30 septembrie 2022, în staţiile proprii MOL România se va aplica reducerea de 50 bani/litru alimentat din preţul de vânzare al carburanţilor MOL EVO Diesel, EVO Diesel Plus, Benzină EVO 95, Benzină EVO 100 Plus”, spun reprezentanţii companiei.

Aceştia amintesc că, potrivit ordonanţei, preţul carburanţilor afişat pe totem va reprezenta preţul redus cu 50 bani/l, iar la pompă şi pe bonul fiscal se regăseşte preţul iniţial, înainte de reducere. Reducerea aplicată va fi evidenţiată pe bonul fiscal, în câmpul „RED. VAL -0,50”.

„În acelaşi timp, în luna iulie 2022, toţi clienţii MultiBonus care au un card activ pot utiliza 34 puncte de loialitate pentru a acoperi suplimentar 50 bani/l din preţul fiecărui litru alimentat. Astfel, pot economisi până la 1 leu/l în staţiile proprii MOL România, la fiecare alimentare, folosind cardul MultiBonus”, se mai arată în comunicat.

Reducerea de 50 bani/litru conform OUG 106/2022 este aplicată în mod automat de către sistemul casei de marcat, în timp ce utilizarea punctelor de loialitate pentru plata carburanţilor este o opţiune şi trebuie exprimată în mod expres la casa de marcat.

Compania mai precizează că staţiile în regim franciză, care vând carburanţi MOL, marcate prin siglă MOL Partener, au politica lor comercială proprie, în care MOL nu intervine.

Reducerea va fi afișată pe bonul fiscal

Toate marile lanţuri de benzinării din România au aplicat reducerea de 50 de bani pentru clienţii finali, a anunţat, vineri dimineaţa ministrul Energiei, Virgil Popescu într-o postare pe Facebook.

„Carburanţi mai ieftini! Vreau să le mulţumesc tuturor companiilor care s-au conformat voluntar şi au aplicat deja prevederile Ordonanţei de Urgenţă cu privire la reducerea cu 50 de bani/litru a preţului la carburanţi”, a scris ministrul în postarea sa.

Potrivit OUG 106/2022, publicată joi seara în Monitorul Oficial, reducerea nu se va vedea la pompă, ci doar pe totemurile de la intrarea în benzinării (stâlpii cu afişaj) şi se va evidenţia distinct pe bonul fiscal.