Moise Guran atacă dur decizia Curții Constituţionale privind amnistia și grațierea faptelor de corupție. CCR a decis joi că nu poate fi trecută în legea fundamentală interdicţia amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie.

„Așa, că poate ne plictiseam… Secția CCR a PSD lucrează și peste vară.
Deci cum e asta? Prin lege se pot reglementa limite pentru amnistie, dar prin Constituție nu, pentru că… egalitatea în fața legii? Hă!? Aștept comunicatul, imaginându-mi cu greu o explicație care să nu fi fost deja combătută de alte decizii CCR anterioare.

PNL&USR, poate acum înțelegeți de ce nimic nu se poate face până la depolitizarea CCR. Destupați-vă urechile la vocile societății care vă cer o revizuire de substanță a Constituției!”, a scris Moise Guran, pe pagina de Facebook.

Decizia CCR a fost luată joi de judecători cu unanimitate, fiind 8 voturi în acest sens. Din cei 9 judecători CCR a lipsit Simina Tănăsescu, proaspăt numită judecător CCR de preşedintele Klaus Iohannis.

”Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei României limitează în mod excesiv puterea statului şi marja sa de apreciere, afectând, în mod nepermis, exercitarea puterii publice în favoarea/ beneficiul cetăţenilor.”, transmite Curtea în comunicatul de presă.