Moise Guran a dat detalii explozive despre ceea ce se va întâmpla în perioada imediat următoare. În opinia sa, Guvernul Orban a dozat veștile proaste legate de găurile de la Finanțe, pentru a nu bulversa lumea financiară.

Moise Guran a fost invitat la Realitatea PLUS. El a susținut că va urma o perioadă foarte grea, iar adevăratul coșmar pentru noul guvern va fi realizarea bugetului pe anul viitor.

„Impresia mea a fost că ei au dozat informațiile proaste carora le-au dat drumul de la Ministerul de Finanțe, poate nu au ajuns la toate informațiile, dar cunoscandu-l pe Florin Cîțu cred că mai degrabă a ales să dea treptat drumul la informațiile proaste, astfel încât să nu bulverseze lumea financiară”, a comentat Moise Guran.

El a explicat că reducerea numărului de ministere de la 28 la 16 reprezintă un pas bun, singurul care se putea face rapid.

„Economisesc câteva zeci de milioane de acolo. Mai este  rezerva DNA-ului, unde sunt vreo 2 miliarde de euro acolo. Vor fi executări silite acolo”, a mai spus Guran.