Producătorul şi distribuitorul de ambalaje MJ Maillis România (MJM), din Ilfov, va opri producţia şi va disponibiliza, prin concedieri colective, salariaţii care desfăşoară această activitate, a anunţat, vineri, compania.

Decizia a fost luată în cadrul unei adunări generale a acţionarilor, care s-a desfăşurat joi, conform Mediafax.

„Prin încetarea producţiei şi asigurarea de surse alternative de aprovizionare cu mărfuri, societatea dezvoltă o bază mai bună de costuri, ceea ce va duce la creşterea competitivităţii vânzărilor firmei şi a marjei de profit”, se arată într-un raport al companiei transmis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Totodată, acţionarii au aprobat radierea din Registrul Comerţului a punctelor de lucru din Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara şi de pe şoseaua Bucureşti-Târgovişte, folosite pentru activităţi de depozitare. Activităţile de depozitare se vor face la sediul principal al firmei din Buftea.

„Această măsură va duce la o reducere semnificativă a costurilor societăţii cu livrarea produselor şi va avea un impact minor sau nu va avea niciun impact asupra volumului de operaţiuni”, se mai spune în raport.

Producătorul de ambalaje a mai oprit activitatea de producţie, în intervalul 15 aprilie-15 mai, ca urmare a scăderii cererii, decizia afectând 68 de angajaţi, ale căror contracte de muncă au fost suspendate.

MJ Maillis România avea 141 de angajaţi la data de 30 septembrie 2008.

Pierderi record în primul trimestru

În primul trimestru al acestui an, MJ Maillis şi-a adâncit pierderile de peste şapte ori, la 1,3 milioane de lei, faţă de perioada similară din 2008. Veniturile firmei au scăzut în primele trei luni cu 31%, de la 17 milioane lei la 11,7 milioane lei, în timp ce cheltuielile s-au redus cu circa 25%, de la 17,2 milioane lei la 13 milioane lei.

Firma a bugetat pentru acest an venituri în creştere cu 8%, de la 67,8 milioane lei la 73,21 milioane lei, şi trecerea pe profit, cu un câştig brut de 1,46 milioane lei, după ce în 2008 a înregistrat pierderi de 7,44 milioane lei.

Compania produce paleţi şi ambalaje secundare (care nu intră în contact direct cu produsul final), destinate în special industriei alimentare, maşini şi dispozitive de ambalat şi deţine o reţea de distribuţie proprie în principalele zone industriale.

Acţiunile firmei sunt listate pe piaţa Rasdaq a BVB, iar ultima tranzacţie, din 28 ianuarie, s-a realizat la un preţ de 2,1 lei pe titlu, în scădere cu 14,63% faţă de referinţă. La această cotaţie, MJ Maillis are o capitalizare de 21,9 milioane de lei.

Compania este controlată de MJ Maillis Grecia, cu o participaţie de 81,66% din acţiuni.

MJ Maillis România a fost înfiinţată în 1994 şi şi-a început activitatea ca distribuitor al produselor companiei-mamă, MJ Maillis Grecia. Un an mai târziu, firma a deschis o unitate de producţie, la Buftea, lângă Bucureşti.

SURSA: Mediafax