Morgan Stanley a anuntata ca a acceptat sa vanda o participatie de 20% catre banca japoneza Mitsubishi UFJ Financial Group Inc pentru 8,5 miliarde de dolari. In acest fel banca americana isi grabeste transformarea in banca comerciala si isi intareste pozitia intr-o perioada economica extrem de agitata.

Acordul incheiat cu Mitsubishi UFJ vine la doar o zi dupa ce Morgan Stanley si Goldman Sachs au primit aprobarea din partea Rezervei Federale (Fed) de a deveni holdinguri bancare.

Incheierea acordului cu Mitsubishi UFJ, cea mai mare a doua banca din lume in ceea ce priveste depozitele, a dus la majorarea cotatiei actiunilor Morgan Stanley cu 14%.

Mitsubishi a cumparat o participatie de 20%, platind 31,75 dolari/actiune, valoarea titlurilor Morgan Stanley la finele lunii august. Suma de 8,5 miliarde de dolari va fi achitata de catre banca japoneza in numerar. Mitsubishi va trebui sa primeasca insa aproobarea autoritatilor americane de reglementare si antitrust.

Unltimele doua saptamani au fost marcata de o criza fara precedent pe piata banca din SUA, raportul puterii pe Wall-Street fiind puternic zdruncinat. Marile banci de investitii din America au fost nevoite chiar sa ceara ajutorul Fed pentru a supravietui.

Sursa: Washington Post