Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a vizitat teritoriile ocupate din Transnistria.

Șoigu a inspectat trupele rusești de ocupație ce staționează ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, după cum scrie presa de la Chișinău, și a decorat militari ruși și transnistreni cu medalia Federaţiei Ruse „Pentru fortificarea comunității militare”.

Mișcarea este una sfidătoare în condițiile în care Republica Moldova a insistat în ultimii ani, inclusiv la ONU, ca Rusia să își retragă trupele aflate în Transnistria.

Șoigu s-a intalnit la Tighina cu Vadim Krasnoselski, mulțumind-i Federaţiei Ruse pentru „menținerea păcii pe malurile Nistrului”, afirmând că „soldatul rus apără securitatea pe teritoriul Transnistriei de peste două secole, și nu doar în ultimii 25 de ani”.

Întâlnirea dintre Vadim Krasnoselski și ministrul Apărării al Federației Ruse a avut loc fără participarea presei. Sergey Shoigu, a fost insoțit de ministrul adjunct al Apărării al Federației Ruse, Alexander Fomin, șeful Direcției de operații principale a Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Sergey Rudskoy, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Rusiei în Moldova, Oleg Vasnetsov, șeful Direcției principale a personalului din Ministerul Apărării, Rusia cooperare militară internațională a Ministerului Apărării al Federației Ruse Alexander Kshimovsky.

Ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, a fost invitat de Preşedintele Igor Dodon la aniversarea „eliberării” Moldovei de fascişti.