Referendumul lui Iohannis a dat naștere la tot felul de speculații pe marginea întrebării la care ar urma să răsundă românii. A venit rândul jurnalistului de la Antena 3, Radu Tudor să facă lanseze o variantă de întrebare pe care șeful staului ar urma să o anunțe. Radu Tudor a făcut un comentariu pe blogul său despre întrebarea pentru care optează Klaus Iohannis la referendumul din 26 mai.

“Procedura intra asadar in linie dreapta. Din mai multe surse liberale, a reiesit ca posibila intrebare la referendum va fi una tintita impotriva presedintelui PSD Liviu Dragnea.

Vezi și Dragnea are probleme mari. Ce îl va termina politic pe liderul PSD

Intrebarea se va referi la acordul/dezacordul cetatenilor romani in legatura cu acceptarea in functii publice a persoanelor cu o condamnare penala. Pentru acest tip de initiativa, reprezentantii USR au strans deja cateva sute de mii de semnaturi (Fara penali in functii publice). Sunt sanse de 51% ca aceasta sa fie intrebarea, fara a fi insa imposibila o schimbare de ultim moment”, susține jurnalistul pe radu-tudor.ro

În opinia sa, validarea acestui referendum are legătură și cu mesajul pe care îl vor transmite liderii PSD.

“Daca PSD va decide sa boicoteze acest referendum, sunt slabe sanse ca el sa fie validat. Potrivit Constitutiei Romaniei, referendumul are caracter consultativ. El nu are putere de lege. In schimb, rezultatul sau, chiar in cazul invalidarii din cauza lipsei numarului de voturi necesare, ar putea fi o tema predilecta in batalia pentru alegerile prezidentiale. Bazandu-se pe aceeasi tema a “penalilor”, PNL a obtinut un rezultat slab la parlamentarele din 2016 (20 %), iar PSD un scor nesperat de mare (46%)”, mai spune Radu Tudor.