Mircea Geoană a dat lovitura, după ce era la un pas să piardă tot. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au clasat acuzaţia care îl viza pe fostul lider al PSD Mircea Geoană care fusese denunţat de Şerban Pop, fostul şef al Fiscului.

Detalii despre acest subiect apar în rechizitoriul prin care Pop a fost trimis în judecată pentru luare de mită, la finele anului trecut.

Mircea Geoană, care în acest moment ocupă funcția de secretar general adjunct al NATO, era vizat pentru săvârşirea infracţiunii de „folosire a influenţei pe care o deţinea pentru obţinerea unor sume de bani” ce urma să le folosească în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2008.

Pe ce se bazează acuzațiile

Acuzația se baza pe un denunț al lui Șerban Pop în data de 19 ianuarie 2017. Imediat după acest denunț, Pop a fost condamnat la 5 ani de ani de închisoare pentru trafic de influenţă în dosarul în care au fost trimiși în judecată fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, şi omul de afaceri Horia Simu. Surse judiciare au arătat că Pop a încercat să obţină reducerea la jumătate a pedepsei, prin colaborarea cu procurorii.

El a fost găsit vinovat că  a intermediat o șpagă 230.000 de euro, bani pe care i-a primit de la omul de afaceri Horia Simu ca să îi dea Alinei Bica, ca să îl ajute pe acesta să scape de un dosar penal de la DIICOT.

În 2016, Pop a mai fost denunţat și de fostul director general de la Petromservice, Gheorghe Şupeală, unul dintre apropiații lui Sorin Ovidiu Vîntu.  În decembrie 2019, Șerban Pop a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită de la Sorin Ovidiu Vîntu. Tot atunci, procurorii au clasat acuzaţia care îl viza pe Geoană, ca urmare a denunţului lui Pop, pentru că fapta era prescrisă de șase ani.